Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Прелива язовир Кърджали

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

София по-добра за живот от Москва Виена запазва първото място

Нова ТВ купува 100% от “Нет Инфо“

Обвиняват БДЖ в нагласени поръчки

Класика и пера в зала „България” Иновативният пърформанс „Еволюция” развълнува публиката

Нападателят от Мериленд е загинал от раните си в болницата

Хасан Азис: Приемам нормално Ердоган да казва, че Кърджали е останал в душата му

Повече от половината руснаци очакват отношенията със САЩ да се подобрят

Повече от половината от руснаците смятат, че след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ руско-американските отношения ще се подобрят, показва проучване на „Левада-центра“, пише„Ведомости“.

Общо 63% от поддръжниците на Тръмп обясняват своите симпатии с това, че той „се отнася по-приятелски към Русия“ в сравнения с неговия съперник Хилари Клинтън. Също така броят на онези, които положително настроени към САЩ се е увеличил от 23% през септември до 28% сега. Освен това 54% от анкетираните смятат, че личността на президента на САЩ в някаква степен има влияние върху техния живот.
Според заместник-директора на „Левада-центра“ Алексей Гражданкин руснаците вече две години са ядосани, те искат нормални отношения със САЩ и Европа и според мнозинството конфликтът със Запада е възникнал именно заради лидера на САЩ. „Затова смяната на ръководителя поражда такива надежди. По-голямата част от гражданите не се чувстват комфортно заради ситуацията на конфликт със Запада. И разочарованието, ако тези надежди не се оправдаят, ще бъде голямо. Освен това пропагандата само засилва тези настроения“, отбеляза социологът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.