Подозрителен пакет е изпратен и до актьора Робърт Де Ниро

Подозрителен пакет е получен в ресторанта в Ню Йорк, собственост на холивудския актьор Робърт Де Ниро. Предполага се, че в пакета има самоделна бомба, подобна на тези, изпратени до високопоставени представители на Демократическата партия в САЩ, съобщи BBC.

Според източник от полицията, цитиран от NBC пакетът е пристигнал в Tribeca Grill рано тази сутрин. За щастие ресторантът е бил празен.

Подобни пакети вече бяха изпратени до 8 души - бившият вицепрезидент Джо Байдън и губернаторът на Ню Йорк Марио Куомо, бившия президент Обама , бившия конкурент на Тръмп в президентските избори Хилари Клинтън, бившия директор на ЦРУ Джон Бренан, бившия главен прокурор Ерик Холдър, милиардерътн и спонсор а демократите - Джордж Сорос , до конгресмен-демократ от Калифорния.

Нито един от откритите пакети с бомби не се е взривил, пострадали няма.

Всичко това обаче се случва по-малко от две седмици преди частичните избори за Конгрес, на които демократите си поставят за цел да получат мнозинство.

В средите на демократите смятат, че случващото се е в следствие на политиката на президента Тръмп, който често критикува либералните медии и точно личностите, получили пакетите.

Актьорът Робърт Де Ниро е поддръжник на Демократическата партия в САЩ и един от изявените критици на Тръмп.

Коментари

Задължително поле