Подписан е договорът с избрания изпълнител на разширението на парк „Възраждане“

На 4 декември е подписан договорът с избрания изпълнител на разширението на парк „Възраждане“ с още 25 декара. След проведена открита процедура за избор на изпълнител по реда на Закона за обществените поръчки и въз основа на направеното класиране за такъв е определена фирма „Калистратов Груп“ ООД. Договорът е подписан между „Софийски имоти“ ЕАД и „Калистратов груп“ ООД.

Ще бъде оформена паркова зона с широки открити пространства с пейки, две чешми, с пет площадки за отдих с различна големина, като на най-голямата е съществуващият сега голям дъб с корона с диаметър 25 м. На площ от около 6600 кв. м ще бъде изграден аквапарк с 5 открити басейна, закрит басейн и СПА център с минерална вода от находището "Баталова воденица".

Заедно с откритата през 2016 г. първа част от 52 дка от парка със сух фонтан, амфитеатър, детска площадка, паркинг и изцяло обновения спортен комплекс „Спортна София – 2000“, който се простира на площ от близо 24 декара, след приключване на започващото разширение София ще разполага с нова зелена зона за спорт и рекреация на площ от общо 100 декара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес