Подписаха концесии за още четири плажа

В 3, 4 звезден хотел у нас цените са между 40 – 80 евро за нощувка на човек на база олинклузив в разгара на сезона.

Министерството на туризма е подписало договори за концесии за още четири плажа. С нов стопанин през лятото ще са морските ивици Свети Влас – Нов плаж”, “Обзор – юг”, “Къмпинг Оазис” и „Дюни – юг”.

От ведомството съобщиха, че подадените жалби в Комисията за защита на конкуренцията за концесиите на „Къмпинг Нестинарка“, „Бургас – север“ и „Поморие-централен“ са обявени за неоснователни. Първият плаж от тях с нов договор ще е „Нестинарка“, а за „Бургас – север“ предстои заседание на концесионната комисия, с което процедурата продължава от където е спряла. При плажа „Поморие – централен“ министерството чака решението да влезе в сила или да бъде обжалвано. Плажът „Свети Влас – изток“ също има жалба заради концесионна процедура, а ивицата „Слънчев бряг – север“ чака решение от Върховния административен съд и Върховния касационен съд.

Пет тръжни процедури за наем на морски ивици обявиха от министерството на туризма. Те са на плажовете „Кранево – централен“, „Къмпинг – Юг“, „Свети Влас – Болницата“, „Росенец – север“ и „Варна – централен“. Други четири плажа също търсят своя нов наемател, заради изтекъл или прекратен договор. Те са „Панорама“, “Малък плаж Лозенец”,„Атанасовска коса“ и „Кабакум – централен“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.