Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Чехия строи АЕЦ дори напук на ЕС Премиерът Бабиш не вижда друго решение

Стефан Данаилов е поставен в изкуствена кома

Осигуровки за шефове в няколко фирми

Пожарникари се съмняват за умишлен палеж в тютюневите складове

Пожарът в пловдивските тютюневи складове, който избухна вчера, вече е изцяло потушен. Екипи на пожарната са дежурили през цялата нощ и опасност от разрастване в момента няма, съобщи БТВ.

По официална информация от пожарната в Пловдив огънят е възникнал изненадващо. Първоначално се е разгорял със синкави пламъци, което говори, че е използвана запалителна течност.

В района има задушлива миризма, но вече няма гъсти облаци черен дим.

Унищожени са и четирите сгради – паметници на културата. Слабо засегната е била и пета сграда – отново тютюнев склад, но ремонтиран, в който в момента има фитнес център.

Пожарът се разрасна отново снощи около 22 ч. Докато пожарникарите се бореха да потушат пламъците в трите склада, пламна изненадващо четвърти, който се намира през една улица от стихията. Запали се целият покрив от близо 1000 кв.

Забелязани са синкави пламъци, което предполага, че огънят е пламнал умишлено. Подобни пламъци не са характерни за горене на дървена конструкция, посочи Цвятко Дешев, говорител противопожарна служба.

Снощи на място пристигна шефът на криминална полиция Георги Георгиев, който уточни, че още днес трябва да започне разследване на случая.

Кметът на Пловдив Иван Тотев отрече възможността Тютюневия град да остане в историята. „Имаме подробни скици и документи, ще възстановим сградите“, заяви той. По думите му никой няма представа къде се намират собствениците на четирите опожарени постройки. Също така няма данни те да са искали по официален път събаряне на някоя от сградите.

Покривът на четвъртия склад се е срутил, като огънят е обхванал и долните етажи. Постройката е изключително опасна дори и за огнеборците, които няма как да путошат пламъците.

През изминалата нощ токът в целия квартал на Тютюневия град бе спрян с цел да се обезопасят околните сгради. Най-близките обитаеми постройки се намират на 50 м.

Периметърът около складовете е напълно отцепен.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ако се направи разследване със сигурност ще се намерят готови проекти и макети на проектите, а там и терористите, които са запалили складовете.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.