САЩ съжаляват за освобождението на иранския петролен танкер в Гибралтар

На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Противоречиви информации овладян ли е пожарът в Харманлийско

Пожарът в харманлийските села Остър камък-Иваново-Лешниково все още не е овладян, съобщиха от Областна администрация Хасково.

По-рано днес кметът на Община Харманли Мария Киркова заяви пред „Фокус“, че пожарът край село Остър камък е овладян. По думите й огънят все още тлее, но няма опасност за населени места, хора и животни.

„Най-важното е, че спасихме хората и селата -това беше приоритет за кризисния щаб снощи. От рано сутринта сме обходили селата и периметъра на пожара- няма опасност за хората“, категоричен е областният управител на Хасково Станислав Дечев. „За съжаление в този район не заваля дъжд“.

Над 100 души са на терен. Военни участват с техника в борбата с огъня. Налице е активен фронт край Иваново, който въпреки ниските температури през нощта не е стихнал.

Военнослужещи от Сухопътните войски оказват съдействие на служителите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ за потушаването на пожар в района на селата Остър камък и Надежден, Община Харманли, Област Хасково. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

От 7.30 часа 31 военнослужещи със специализирана техника с повишена проходимост от военното формирование 52 740 – Хасково участват в погасяването на огъня. Модулът се ръководи от майор Петър Рабаджиев – заместник-командир на формированието.

До включването на военнослужещите се стигна след отправено искане от областния управител на област Хасково Станислав Дечев и по разпореждане на началника на отбраната генерал Константин Попов.

За последните два дни, за втори път модул от военно формирование 52 740 – Хасково се включва в помощ на населението. В неделя военнослужещи и хеликоптер Ми-17 от 24-та авиобаза Крумово участваха в гасенето на големия горски пожар, който горя в землището на селата Изворово, Дрипчево и Оряхово.

Унищожените площи край село Остър камък до момента са над 3000 декара. Над 1000 от тях са борови масиви, които са изпепелени. Бедственото положение остава в сила.

Кризисният щаб, оглавяван от областния управител Станислав Дечев работи на терен между Остър камък и Иваново. Полицията продължава работата си по установяване на причините за пожара.

Има съмнения за умишлени действия, защото в този район няма пасища, а пламъците избухнаха на три различни места почти едновременно.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.