Политика, секс и сочна история в нов тв епос за Древен Рим

Каша Смутнияк в кадър от “Домина”.

Телевизионна премиера по Epic Drama

Чудесната Каша Смутнияк играе ролята на Ливия Друзила

Новата поредица тръгва тази вечер от 22 часа 

Лиъм Кънингам в поддържаща роля

“С този сериал за Ливия Друзила се опитваме да представим древната история на Рим през погледа и перспективата на една жена. Живяла съм в Рим 25 години. В този град човек е заобиколен от история. От статуи - масивни, огромни, от невероятни места. Но тази роля е важна за мен. От четвърт век разказвам истории. Дълго време съм играла съпругата, любовницата, дъщерята - все разкази от мъжка гледна точка. Сега като жена определено бих могла да си представя как се вмествам в типичен мъжки сюжет. Мога да се забавлявам с филм на “Марвел”. Но със сериала “Домина” ние заемаме позиция. Посветих четири години от живота си на тази история и наистина вярвам, че е важна!”

Това са думи на прочутата полска актриса Каша Смутнияк специално за “Труд news” по повод българската премиера на мащабната историческа поредица “Домина”, която тръгва на 19 февруари от 22 часа по Epic Drama.

Действието се развива по времето на Гай Цезар Август, но е разказано през невероятната история на неговата трета жена - Ливия Друзила, която пренаписва правилата за това какво може да очаква едно момиче от живота, и се издига до една от най-влиятелните жени в света.

Заснет в Рим, “Домина” следва живота на Ливия от момента на нейната първа женитба, нейното заточение и връщането є в Рим, докато се стреми да си върне всичко, което є е откраднато. Това и прави брилянтно, като се омъжва за човека, който я е ограбил. Но си създава доживотен враг в лицето на жената, която измества веднага след развода ѝ - Скрибония, която никога не е далеч от Ливия, тъй като носи детето на Гай.

Преди да навърши трийсет, Ливия си е върнала собствеността, статуса и дори много повече. Нейният обичан баща обаче е загинал, защитавайки Републиката - срещу сегашния є съпруг, Гай. Ливия скоро открива, че не е достатъчно само да придобиеш власт; трябва да умееш да я задържиш, когато всички останали също я искат.

Наследството, на което Ливия се надява, е един от нейните синове да вземе властта след смъртта на Гай и да възстанови Републиката, като върне управлението отново на Сената. Това е обещанието, което тя е дала на своя баща. Това е и тайната, която Гай никога няма да научи. За да постигне целта си, Ливия трябва да е сигурна, че пътят пред синовете є Тиберий и Друз е разчистен.

Кадри от историческата поредица.

Ролята на Ливия Друзила е изиграна Каша Смутнияк (Perfetti Sconosciuti, Loro, Devils). Каша е начело на международен актьорски състав, в който участват Матю Макнълти (Misfits) в ролата на Гай, император Август, Клер Форлани (Meet Joe Black) като Октавия, сестрата на Гай; Кристин Ботъмли (The End of the F***ing World) в ролята на Скрибония, втората жена на Гай и смъртен враг на Ливия; Бен Бат (Captain America: The First Avenger) като Агрипа, приятел на Гай от детството и генерал.
В поддържащите роли ще видим и ирландския актьор Лиъм Кънингам, известен на българските зрители най-вече като Давос от Game of Thrones, както и младата актриса от украински произход Юлия Бол.

Сериалът е създаден от Саймън Бърк (Fortitude, Strike Back) и е режисиран от Дейвид Еванс (Jamestown, Django).

Една от международните рецензии пише за сериала следното: “Уверено изграждайки своя свят, създателите на “Домина” може би са хвърляли по едно око към демографията на Game of Thrones, но за разлика от него, не се усеща да е направен специфично за мъжка аудитория.”

“Зрителите може да поискат да се отърват от XXL тогите, защото “Домина” става доста горещ и определено свиреп”, казват от “Уолстрийт джърнъл”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали