Полицаи в САЩ застреляха племенника на Гала

Полицаи в САЩ застреляли племенника на водещата на Нова телевизия Гала Георги (Джордж) Пенев. Това съобщи неговата сестра Мари.

„В 2 часа през нощта на 11 декември ме събуди звънът на телефона. Полицай ми каза, че моят брат Джордж, познат на по-голямата част от Бъфало като Пенев е бил прострелян четири пъти в гърдите от полицай от Фредония в понеделник, 10 декември в 1:30 ч. следобяд. Полицаят нямало да бъде обвинен в нищо“, написа тя в страницата gofundme.com.

„Той имаше удивителната способност да се разбира с всекиго. Толкова обичаше братовчедка ни Мари (това е името на дъщерята на Гала), че когато родителите ни му съобщили, че ще има сестра, той настоял да кръстят и мен Мари“, пише още сестрата на Георги.

Тя разказва и спомени за брат си, след което обяснява, че събира пари за погребението и за разходите за адвокат.

Веднага, след като разбрала за инцидента, Гала заминала при семейството на брат й Петър, пише „Блиц“.

Ето и целия текст, публикуван от Мари, в превод от английски език:

„Бях събудена от телефонно обаждане на 2 декември на 11 декември. Полицай ми каза, че брат ми Джордж, известен на повечето от Бъфало като Пенев, е бил застрелян четири пъти в гърдите от полицейски служител от Фредония в понеделник, 10 декември в 1:30 следобед.

Адвокатът на офицера заяви, че полицаят няма да бъде обвинен. Тези от вас, които имаха късмета да познават Джордж, вероятно са и негови приятели; той имаше невероятна способност да се разбира с всеки, с когото се запознае. Той беше тих, а всеки път, когато говореше, беше добре обмислено; с разум и логика, показващи мъдрост отвъд неговите години. Джордж имаше най-голямото сърце.

Той обичаше братовчедката ни Мари толкова много, че когато нашите родители му казаха, че ще има сестричка, той се развълнува и настоя името ѝ да бъде Мария. Когато играеше EMW футбол като малко дете, той винаги щеше да вземе допълнителна закуска и нещо за пийване от родителите ни, което да ми донесе, макар че не бях в отбора.

Джордж беше човекът, който щеше да ви даде ризата от гърба си (или одеялото) и да заспи в студа, за да не ви е студено на вас, и нямаше да чака вие да попитате. Брат ми обичаше живия живот, живият вариант на цитата "Аз съм тук за добро време, не от дълго време". Той винаги беше готов да излезе, да прекарва време с приятелите си, да контактува със света около него.

Джордж беше един от малкото хора, които срещнах в живота си, които буквално сякаш озаряваха всяка стая, в която влизаше, с щастливото си отношение и силен, инфекциозен смях. Той винаги се усмихваше на огромното си ухо, с усмивката му до ушите, с щастието и позитивността, излъчвани от него.

Първият път, когато организира купон вкъщи, той не каза на родителите ми или на мен. Беше поканил няколко души в празната къща; когато пристигнахме по-късно онази нощ родителите ми и аз бяхме изненадани да видим, че моравата ни е покрита с коли. Купонът беше легендарен, макар че след това имаше отпадъци, покриващи целия ни двор. Знаех обаче, че има свестни приятели, защото след купони те оставаха да помогнат за почистването на следващия ден. Първият път, когато отидох на едно от събиранията му, той ме поздрави с "МАРИЯ! Ти си на моето парти!", с огромна усмивка.

Джордж беше взет от нас прекалено скоро, оставяйки празни места в сърцата по целия свят, от Бъфало до България. Започвам тази GoFundMe, за да помогна за покриване на разходите за погребението и услугите, както и за адвокатските такси, в този труден момент. Моля, споделете или дарете, за да накарате повече хора да знаят какво се е случило с Джордж Пенев. Благодаря на всички, които отделиха време да прочетат това, и на всеки, засегнат от загубата на брат ми, толкова съжалявам, но и благодаря, че има толкова много хора, които се грижеха за него и го обичаха толкова много“.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица