Полицаи закопчаха двама наркодилъри в София

Продължават действията на столичната полиция, насочени срещу престъпления с наркотични вещества, задържани са двама души, съобщиха от пресслужбата на МВР.

На 10 октомври при полицейска операция по противодействие на наркоразпространението в ж.к. „Дружба“, служители на сектор „Наркотици“ –СДВР задържаха 50-годишен наркодилър. При последвали претърсвания в жилището, обитавано от задържания, полицаите намерили и иззели множество полиетиленови пликчета, съдържащи вещества на бучки, на прах и тревиста маса. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са амфетамин с тегло 161.87 грама, кокаин- 8.97 грама и 17.44 грама марихуана. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК и му е наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

На 11 септември, малко след 14 часа, на ул. „Пиротска“ служители на Трето РУ задържаха 42-годишен мъж, непосредствено след продажба на наркотици на непълнолетен. При последвалите оперативни действия полицаите намерили укрити от задържания наркотици - в тротоарно колче, непосредствено до мястото, и в тоалетната на близкото заведение. При процесуално-следствените действия са иззети 11 полиетиленови сгъвки, съдържащи тревиста маса -6.29 грама коноп. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура 42- годишният дилър е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.354 а от НК и му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Коментари

Задължително поле