Полицаи изнасят беседа срещу агресията пред третокласници в Пловдив

Илюстрация: Pixabay

Служители на Областната дирекция на МВР-Пловдив ще участват този вторник в открит урок с третокласници на основно училище „Яне Сандански“.

Откритият урок е съвместна инициатива на учители и родители, а по време на срещата инспектори от „Детска педагогическа стая“ при Първо РУ и сектор „Пътна полиция“ ще запознаят учениците с вредните последствия от различните прояви на агресия.

Освен за толерантно и добронамерено поведение в училище и на пътя като участници в движението, полицейските служители ще дадат съвети на децата малчуганите как да се предпазят от престъпления като кражби и телехонни измами, както и от пътнотранспортни произшествия.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. А родната полиция не знае ли, че с говорене само не става, а е нужен преди всичко ЛИЧЕН ПРИМЕР. Какъв личен такъв ни дават от полицията (имаме лични впечатления) какъв личен пример им дават политиханците и пр. управляващи България през последните 26 г? Имат ли първолачетата или Чавдарчетата книжките, които на нас ни се даваха при приемането. Там бяха написани правилата по които да се държи малкото учениче. Да уважава възрастните, да помага на другарчетата си, да обича Родината си и още такива. Българското общество е тежко болно и се нуждае спешно от лечение. Огледалото за качеството на едно общество са децата ни. Да се провеждат уроци как децата да се уважават да си помагат, да има час по милосърдие и хуманизъм, а не как да се предпазват. Предпазването идва по-късно и то, ако е нужно. Да се върнат филмите от 60-70-80 г за деца. Сега разбрахме, че не ги прожектират. Класовете да ходят заедно или в училище на видео, да гледат тези филмчета и после да ги коментират или пишат съчинения по тях. Подобни неща се правят в образователната система по света. Вече не може да се отлага – дошъл е нож до кокъл и никой не е застрахован от лошото. да пази БОГ

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.