Полицай нападна с юмруци служител на бензиностанция във Велинград

Снимка: Архив

Полицай нападна с юмруци служител на бензиностанция във Велинград, информира БТВ. Сцената е заснета от охранителна камера, а причината за нападението – личен конфликт.

Иван Китанов карал нощна смяна, когато отвън спира полицейски автомобил.

Потърпевшият разказва: „Около осем часа вечерта дойде служебен автомобил на полицията. От него излезе човек, с когото от известно време си имаме лични конфликти. След кратък разговор започна да ме обижда, да ме удря. Опита се да ме свали на земята, два юмрука”, .

Афектираният полицай се опитал да удари с бутилка служителя на бензиностанцията, наложило се негов колега от патрулния автомобил да се намеси.

Малко преди да си тръгне, полицаят отново се опитвал да слезе от автомобила и да се саморазправи. Потърпевшият сигнализира на телефон 112.

„Чудя се дали ще се извърши качествена проверка. И защо този човек е още на работа и си изпълнява задълженията”, пита Китанов.

От областната дирекция на полицията в Пазарджик уточниха, че е образувано дисциплинарно производство. То трябва да изясни защо в работно време униформен въоръжен служител прилага физическа сила срещу гражданин заради личен конфликт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право