Полицията в Карнобат разследва опит за телефонна измама на 67-годишна жена за сумата от 17 000 лева

Снимка: Архив

Полицията в Карнобат разследва опит за телефонна измама на 67-годишна жена за сумата от 17 000 лева, съобщиха от ОДМВР - Бургас. Вчера, около 15.00 часа, в Районно управление - Карнобат е получено съобщение от банков служител за това, че притеснена възрастна жена иска да изтегли голяма сума пари – 17 000 лева от личните си спестявания.

Констатирано е, че това е 67-годишна карнобатлийка, която заявила, че два часа по-рано на домашния си телефон получила телефонно обаждане от полицейски служител, който поискал съдействие за задържането на телефонни измамници. Непознатият поискал жената да остави всичките си пари в торбичка до контейнер за смет, разположен на улицата в близост дома й, като задържането щяло да се осъществи щом измамниците вземели парите.

Съпругът на 67-годишната карнобатлийка поставил според указанията сумата от 2 500 лева в торбичка и я оставил на указаното място. Впоследствие жената получила нови указания по телефона да изтегли спестяванията си, но била възпрепятсвана от банковите и полицейски служители, като констатирала, че е жертва на телефонна измама, осъществена по схемата "оказване на съдействие на полицията". Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Карнобат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право