Полицията в Стара Загора заяви, че няма да допусне протестиращи да блокират магистрала "Тракия"

Архив

Полицията в Стара Загора няма да допусне протестиращите да блокират магистрала "Тракия". Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града, след като вчера имаше опит част от магистралата да бъде затворена заради автошествие.
 
Комисар Илиян Илиев от „Охранителна полиция" съобщи, че тъй като магистралата е скоростен път, протестът на нея би бил опасен за онези, които искат да изразят недоволството си.
 
След ситуацията, при която на протеста тази сутрин възникна напрежение, е образувана проверка. По-рано през деня един от протестиращите проби блокадата на полицията и се оправи към магистралата пеша, но бе спрян от органите на реда.
 
След инцидента се изясняват действията и на двете страни, участвали в сблъсъка - както на протестиращия, така и на полицията, уточни комисар Илиян Илиев.
 
"Правата на протестиращите не са нарушени заради недопускането им до магистралата", уточни Илиев.
 
Протестиращите са се отказали от блокирането на самата магистрала, но ще направят дъга от Стара Загора до вишката до село Свободен и после ще се приберат.
 
Полицията обаче коментира, че не могат да се доверят на устни уверения, защото призивите за блокада в социалните мрежи продължават.
 
На протеста снощи е имало около 80 автомобила и 150 души, по данни на полицията. Към момента те са по-малко, но се очакват подкрепления от Варна и Хасково.
 
 Пътят Стара Загора – Хасково е блокиран, шофьорите могат да използват обходни маршрути. Блокиран е и достъпът от Стара Загора до магистралата.

Коментари

Задължително поле