Полиция от четири града охранява баскет дербито

Полиция от четири града бе ангажирана за охраната на баскетболното дерби между „Балкан“ и „Левски Лукойл“ в Ботевград късно снощи. Освен местните органи на реда бяха привлечени служители от ОДМВР - София, Дирекция „Жандармерия“ и районните управления в Правец и Елин Пелин. Засилено полицейско присъствие ще има по автомагистрала „Хемус“ и пътя Мездра – Ботевград, а целта е да се избегнат сблъсъци между агитките на двата тима.

Срещата е от група „J“ на ФИБА Еврокъп и е само четири дни след сблъсъка за вътрешното първенство в столичната зала „Универсиада“, по време на който феновете на сините предизвикаха безредици. „Левски Лукойл“ бе глобен с 5000 лв. заради инцидентите, при които няколко зрители и оператор на БНТ бяха ударени от хвърлени бутилки.

„Има провинение, наказанието е възможно най-тежкото – заяви треньорът на „сините“ Константин Папазов. - За мен е важно ние по никакъв начин повече да не попадаме в хрониките. Това бие по имиджа на клуба и обезценява много положителни неща, които правим. Искаме залата да бъде пълна с деца и сме отправили призив към нашите фенове. Дано проявят разбиране и ни подкрепят така, както и досега в много важни мачове.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт