БСП внесе вот на недоверие срещу кабинета „Борисов“ 3

Приеха закона на Пеевски, Цонев и Хамид срещу вторичното разграбване на КТБ

Задигнаха катастрофирал автомобил, зарязан от собственика си Потърпевшият се блъснал и избягал

Д-р Ангел Кунчев: Очаква ни по-сериозна грипна епидемия в края на януари

Арестуваха бивш служител на ЦРУ за незаконно придобита свръхсекретна информация

Йенс Столтенберг на официално посещение в Македония

Простреляха бивш собственик на заложна къща в Търново Юлиян Мирчев-Видрата е в болница с три огнестрелни рани в краката

Над 1000 отменени полети от Хюстън заради лошото време

Бойко Борисов и Антонио Таяни: Ще работим заедно за успеха на ЕС

Фермерски блокади в Гърция от 22 до 28 януари

Премиерът Бойко Борисов представя пред Европарламента приоритетите на българското председателство Те са: Бъдещето на младите, Западните Балкани, сигурността и дигиталните умения

Парламентът обсъжда утре ратификацията на договора за добросъседство между Македония и България

Елена Йончева отговори с „не“ на всички въпроси от Делян Добрев

Плевенски криминалисти установиха двама ало измамници

Студът вае ледени скулптури в Чикаго

Половината българи смятат, че членството в ЕС е добро за страната

Половината българи вярват, че членството в ЕС е добро за страната им. Това показват резултатите от последното проучване „Парламетър“ на Евробарометър.

Изследването обхваща всички държави от ЕС. Най-голяма полза от еврочленството виждат ирландците – 74%, а най-малка гърците – 31%. Средно 53% от европейците считат, че членството на държавата им в ЕС е нещо положително.

Проучванията показват, че индикаторът за подкрепата към ЕС се е запазил приблизително стабилен от 2009 г. насам, когато отново е бил 53%.

В допълнение според 71% от отговорилите нещата, които обединяват европейците, са повече от тези, които ги разделят. Тук българите изпреварват средния резултат за ЕС с 2%.

Сред елементите, които създават чувството на европейска идентичност, демокрацията и свободата се запазват като основни за 50% от интервюираните (40% от българите), докато единната валута евро отбелязва рязък спад до 33% (с 6 пункта по-надолу спрямо 2015 г.), особено в страните от еврозоната.

Европейците чувстват, че техният глас има все по-малко и по-малко значение, особено на национално ниво. Само 53% от отговорилите смятат, че техният глас се чува в страната им (–10% спрямо 2015 г.). Сред българите този процент е 39%.

Европейците нямат позитивна нагласа за бъдещето както за Съюза, където 54% от отговорилите отбелязват, че „нещата не вървят в правилната посока“ (+13 в сравнение с 2015), така и за тяхната собствена страна – 58%.

При последното проучване „Парламетър“ 2016 по методологията персонално интервю в България са интервюирани 1019 души в периода от 24 септември до 3 октомври. Изследването е поръчано и финансирано от Европейския парламент.

Пълното изследване на Евробарометър можете да намерите тук.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Кое му е хубавото на ЕС? Не остана едно голямо предприятие. Дойдоха от ЕС и приватизираха енергетиката, от която губим над 10 милиарда лева на година, които влизаха в бюджета на страната. ЕС поставиха квоти на всички стоки, които можем да продаваме там. ЕС сложиха свинефермата герб да ограбва България и българския народ. ЕС прекрасно знаят и виждат, че техните подлоги разрушават България и извършват геноцид над българите и си затварят очите, значи тяхната крайна цел е да унищожат българския народ. От както сме в ЕС жизнения стандарт на България падна от този в страните от третия свят. Та кое му е хубаво на ЕС? Пропуснах да кажа, че според статистиката веригите от рода на Лидъл и др. изнасят около 15 млрд. лева печалба годишни и не плащат никакви данъци.

  2. Мечтата и идеалите на милиони Българи се сбъднаха. Сатрапът ББ падна. НТой ограби повече от 100 милиарда от всички нас. Разруши икономиката, която бе създадена и след 2009 година се разпадна. Имахме 9 милиарда евро във фондовете сега има 16 милиарда дълг. Инвеститорите се разбягаха, тия които останаха са само в Молове. Сега народът извоюва историческа победа. Тя не трябва да бъде наивно пропиляна както през 2001 година, трябва да се хванем заедно и да се обединим около новия президент, за който 3 милиона дадоха гласа си.

  3. За тези които живеят и работят или дърпат от помощите в Европа е добре а за останалите е зле.

  4. скоро статистиката изнесе факти че в България за 1 год има 107 милионерии и около 65% от населението е на прага или под прага на бедност благодарение на реформите по „български образец и наложени от ЕС“и приноса на герб в „силно растящата икономика “ пак според герб ето това е положението в Бъргария днес

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.