“Порталът“ отваря вратите към социализма

Премиера по БНТ 1

Двама пътешественици във времето се впускат във вълнуващо приключение

Млад учен е изумен от развитието на технологиите и промяната в обществото

Впечатляващ каст от талантливи актьори, криминален нюас и поглед към социализма ни очакват в най-новият български сериал „Порталът“. Премиерните епизоди на поредицата ще се излъчват от 2 май по БНТ 1. 

В живота на криминалния психолог Крум Бонев (Велислав Павлов) всичко се преобръща, когато на вратата му се появява неканен гост от миналото – неговият отдавна изчезнал вуйчо доц. Димо Троянов, по прякор Джинигиби, който изглежда все така млад и непроменен. Оказва се, че съществува портал на времето! Крум попада 40 години назад в социалистическа България от 1979 г. Мястото, на което се озовава и животът, в който се връща, са изключително изненадващи и му коства сериозно усилие да оцелее в чуждата среда. Скоро си дава сметка, че е в точното време, когато би могъл да промени трагичната съдба на семейството си. Но как?

Велислав Павлов влиза в ролята на криминален психолог.

Необяснимата възможност за квантово преминаване в друго време е открита от доц. Димо Троянов - Джингиби (Александър Кънев) – малко отнесен и ексцентричен университетски преподавател по физика. По същото време, в което Крум Бонев се връща в 70-те години, младият учен се сблъсква с 2019 г., с развитието на технологиите, промененото общество и това, в което се е превърнала онази социалистическа България, която той познава. Уж у дома, а всъщност озовал се в една непозната държава, чието бъдеще преди 40 години никой не е и сънувал. 

„По някаква ирония единият ми дядо беше физик, дори е имал напреднали разработки за уреда за нощно виждане, но му ги отнемат“, споделя Александър Кънев – актьорът в другата главна роля в „Порталът“. За мен беше важно да изляза от клишето на отнесения учен и да опитам да видя света през очите на пътешественика във времето – човек, който е преживял много, но не е загубил способността си да се удивлява и да обича. След снимките на сериала, слухът ми се изостри за употребата на думата „портал“ в ежедневието. Това е място на преминаване, на обмен. Порталът е граница, а там винаги е интересно.“

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали