На 20 юли 2018 да почерпят

Автоиндустрията в САЩ призова Тръмп да не налага мита върху вноса на коли

Муслин и Янкович отпадат като вариант за „Левски“

1700 незаети места останаха в софийските гимназии

Новият британски министър за Брекзит иска по-интензивни преговори с ЕС

Творчески терминал „България – Израел” Този нов културен формат е продължение на фестивала „Българска душа на Святата земя”

Кнесетът прие спорен закон, даващ право на самоопределение само на евреите

Погазват се правата на психично болните

Учени регистрираха нова сеизмична активност край вулкана Етна

Сменяме валидните винетки с електронни Общините искат 20% от таксите

Борисов пред „Известия“: Влизането на Турция в ЕС в момента е невъзможно

Нараства броят на заразените със Западнонилски вирус в Гърция

Избили на сляпо животните в Странджа Не е установен дори щамът на болестта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 20 юли 2018

Румяна Милова, дирекция „Паркиране и мобилност“ пред „Труд“: Въвеждаме нощен служебен абонамент за „синя зона“ в София Центърът за градска мобилност ще осигури патрул и паяк

Поскъпване на лекарствата позволи правителството

В последното за 2016 г. заседание на правителството депутатите гласува механизъм за поскъпване на част от медикаментите у нас. С решение на Министерския съвет е прието отменяне на правило, което не позволяваше досега пациентите да доплащат повече от 60% от стойността на лекарства, покривани частично от НЗОК.

Мотивът за решението е, че според анализ голяма част от сега съществуващите лекарствени продукти на пазара ни не отговарят на изискванията, заложени с въпросното правило в Наредбата за условията, правилата и реда за регулиране и регистриране на цените на лекарствените продукти. Това можело да доведе до изтеглянето им и до компрометиране на започналото лечение или до неговото преустановяване, се посочва още в решението на Министерския съвет.

Министърът в оставка Петър Москов вече обяви, че няма да прекрати обявения електронен търг за лекарства за болниците за следващите две години въпреки негативната реакция на фармацевтичния бизнес. По думите му това е начинът поръчките на лекарствата да са прозрачни, а да не се осъществяват в тъмни стаички. Според Москов чрез електронен търг можело да стане по-прозрачен пазарът на медицински изделия и това била следваща стъпка в плановете му.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.