Посланикът на САЩ: Изтребителите Ф-16 ще са най-добрата инвестиция за България

Ако България реши да закупи изтребители Ф-16, това ще е най-добрата инвестиция, не само за въоръжените сили, но и за страната като цяло. Това заяви американският посланик Ерик Рубин на бизнес-среща на тема "САЩ и България: укрепване на стратегическото партньорство", организирана от Американската търговска камара в България, предаде репортер на "Труд".

Посланик Рубин направи ретроспекция на развитието на бизнес отношенията и индустриалното сътрудничество между България и САЩ. Той подчерта, че сътрудничеството във военната област датира от 1990 г.

Дипломатът изрази задоволство от решението на страната ни да предостави домакинство на 4 военни бази за нуждите на НАТО на своя територия и посочи, че те засилват позициите на блока в Балканския регион. Припомни също, че България е била домакин на големи учения на Алианса.

Според Рубин, сътрудничеството се развива не само във военната област, но и в реализиране на хуманитарни проекти в Пловдив и Бургас, като ремонт на училища, детски градини и изграждане на центрове за деца с увреждания. Посланикът посочи, че

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България