Последната ария на Петер Чех

БАКУ – Какво ирония на съдбата! Петер Чех ще изиграе довечера последния мач в бляскавата си кариера. Великият вратар ще пази за „Арсенал“ срещу „Челси“, където покори всичко възможно като трофеи. И най-вероятно още на следващия ден отново ще бъде призван под „сините“ знамена – на директорски пост.

Чех остана резерва цял сезон във Висшата лига за сметка на германеца Бренд Лено. Но получи мачовете за купата. Игра във всички елиминационни двубои на „Арсенал“ и има основна заслуга за победния път.

„Ще взема решение за бъдещето си след мача, всичко друго са слухове“, написа в своя туитър Чех.

Легендата на „артилеристите“ Дейвид Сиймън призова треньора Унай Емери да заложи на Лено. „На всяка цена трябва да вземем купата и да влезем в Шампионската лига – каза бившият вратар. – Затова трябва да играят най-добрите. Бих сложил Лено, но съзнавам, че за Чех това ще е финалната ария. Петер е велик вратар и не бих се притеснил за негови грешки.“

„Прекалено много уважавам Чех и това трябва да е неговият мач – категоричен е Лено. – Петер игра в почти всички двубои за различните купи. Все още не е ясно кой ще пази на финала. Просто мечтая да спечелим, а не кой от двама ни ще е на терена. Чех заслужава най-големите аплодисменти.“

Чешкият страж дойде в „Челси“ през 2004 година от „Рен“ и под ръководството на Жозе Моуриньо се разви като един от най-добрите вратари в света. През 2012-а спечели Шампионската лига със „сините“, а на следващата триумфира и в Лига Европа.

Коментари

Задължително поле