Общо 10 са пострадалите в катастрофата с автобуса във Варна

Снимка: Facebook

Общо 10 са пострадалите в катастрофата с автобуса , на които е оказана медицинска помощ в болница, тъй като след обяд в неделя са откарани от близките им още 3 деца на възраст между 10 и 13 години, съобщиха от ОД на МВР Варна.

По-рано бяха приети по спешност в МБАЛ”Св.Анна” седем пострадали, между които две деца на 7 и 13 години. Едното е получило мозъчно сътресение, а останалите даца са с различни контузии на ръце, крака, гръден кош, няма опасност за живота им. Продължават прегледите на 45 –годишният шофьор на автобуса.

Приключил е огледът, но още се изясняват причините за тежката катастрофа, посочиха от полицията. При извършване на ляв завой на кръстовище в кв. „Младост” автобусът по линия 7 на градския транспорт е преминал през разделителна ограда на платната, блъснал е два автомобила „Форд” и Фолксфаген”, които са изчаквали на светофара, продължил движението си и се блъснал в стената на къща. Пробата за алкохол на водача е отрицателна.

Инцидентът стана около 13.30 ч в неделя и по непотвърдена информация на шофьора му е прилошало и изгубил контрол над управлението на автобуса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България