Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Почина журналистът Румен Янев

След продължителни тежки заболявания днес в съня си почина журналистът Румен Янев.

„Лек път тате! Знам, че отиваш на едно по-добро място и ще можеш да слушаш Леми, Джими, Пол и Джон колкото искаш! Обичам те и ти прощавам всичко!“, написа синът му Георги във фейсбук.

Румен Янев е завършил Немската езикова гимназия в София и Юридическия факултет на СУ „Св. Кл. Охридски”. От 1974 до 1982 г. е бил специалист в секция “Балканите след Втората световна война” в Института по балканистика при БАН. След кратка работа в Балканската секция на „София прес” става редактор във в. „Народна младеж”, където работи от 1983 до 1988 г. От 1988 до 1989 г. е главен редактор на сп. „Ритъм”, след което създава и оглавява в. „Ритъм” (1989-1994). От 1994 до 1998 г. е редактор в Радио “Тангра”, автор и водещ на вечерния блок и предаванията “Хляб и мармалад”, “Вкусът на времето”, “Рок в минало време”.

Генерален директор е на “София кабел” по време на създаването на програмата “Канал 3” (1998-1999), програмен директор на кабелна телевизия “Агарта” (1999-2000), ръководител на сектор в Медийна къща “Реформи”, автор и водещ на ТВ-предаване за местната власт “Тук е така”, излъчвано по ТВ “7 дни” (2000-2001), старши редактор в Програма “Хоризонт” на БНР и водещ на “Нещо повече” и “Неделя 150” (2001), пресаташе на кмета на район Панчарево (2004), водещ в Радио „Нова Европа” (2004-2006), автор и водещ на следобедния блок и на предаването за българска поп и рок музика „Хляб и мармалад“ в Офроуд Радио (2012-2013). Бил е също главен редактор на списание „Столична община” и редактор в отдел “Анализи” на БНР.

Заедно с Пламен Ставрев е създател и организатор на музикалния фестивал “Бургас Блус”, който преживя над десет издания след премиерата си през 1994 г.

Румен Янев е автор на пет книги и на документалния филм „Път край Косово” (2000 г.), както и на над 2000 материала в периодичния печат и повече от 5000 часа в радио и телевизионния ефир. В съавторство с Емил Братанов издаде рок алнтологията „Цветя от края на 80-те. BG Рок – история/ поезия“.

Поклон пред светлата му памет!

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. От приятеля, колегата, сътрапезника и съавтора на Рок-Антологията Емил Бр.: Не е важно кога си отиваш, а какво оставяш след себе си. Румен остави много. И не само в рока наш. Ако има мегдан, ще трябва да дописвам продължението на Антологията ни сам. Но – въпреки че намаляваме количествено – докато ги има спомените и тръпката па БГ рока, у всички нас ще имаш твое запазено кътче. Нека най-хубавият рокендрол изпълва съня ти.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.