Почитателите на Соня Йончева с ВИП билети от 260 лв. ще имат лична среща с нея след концертите ѝ в София

Снимка: SY11

Почитателите на Соня Йончева с ВИП билети от 260 лева ще имат лична среща с оперната дива след концертите й на 12 и 15 април в столичната зала „България“, съобщават организаторите.

Прочутото сопрано е подготвило бароков репертоар за гастрола си в България. Щастливците, сдобили се с билети за най-добрите места в зала „България“, ще бъдат поканени от организаторите на коктейл. В неформална среда Йончева ще представи първата си книга, вдъхновена от любими нейни героини от известни опери. 

Звездата ще отговаря на въпроси на почитателите си и ще даде автограф върху новия си албум „Куртизанката“.
Коктейлът ще бъде в галерията на зала „България“. 

Концертите в навечерието на Великден ще са първи в Европа след няколкомесечното отсъствие на Йончева от стария континент.

Следващата седмица световноизвестното българско сопрано ще излезе на сцената на Метрополитън опера в Ню Йорк в новата постановка на „Норма“ от Белини. 

За трети път Йончева ще влезе в една от най-сложните във вокално и артистично отношение роли в световния оперен репертоар. 

За първи път българката пя „Каста Дива“ в Кралската опера “Ковън гардън“, а след това и в Барселона. 

Музикалната критика не пести суперлативи за изпълненията й като ги нарича „оригинални, перфектно вокално изпълнени и заредени с изключителен драматизъм“.

Очаква се и новата постановка на „Норма“ да бъде сред знаковите участия на Йончева на сцената на МеТ. 

Предишният успех на българската звезда е от началото на тази година, когато операта „Федора“ беше показана в кинотеатри по целия свят.

Соня Йончева има редкия шанс да бъде сред оперните звезди, чийто спектакли се радват на голям боксофис при киноразпространение. 

Спектакълът „Травиата“, преди години, направи по-добър боксофис от спечелилия Оскар филм „Ла Ла ленд“ в киносалоните в Америка преди години.

Йончева не се е отказала от мечтата си да участва като актриса в пълнометражен филм. Българската звезда и тази година ще бъде сред ВИП гостите на церемонията по раздаване на наградите „Оскар“ в Лос Анджелис на 12 март. Преди няколко години тя се срещна в Холивуд с режисьора на филмите „Аватар“ и „Титаник“ Джеймс Камерън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица