Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

По-голям интерес към магазините в столицата

Бул. “Витоша” постигна най-високите си нива на заетост за последните пет години – 99%.

Навлизат нови марки

Прогресивното развитие на онлайн търговията не води до намаляване на интереса към физическите магазини в София. Напротив, то достига рекордни стойности от 2015 г. насам. Общият обем усвоени площи в столицата през първата половина на годината е 21,9 хил. кв. м, пише в доклад на консултантска компания.

Висока активност се отчита в откриването на нови магазини. След лидерите в това отношение са хранителните вериги, дрогериите и магазините за мебели и стоки за дома. На българския пазар навлязоха няколко международни марки, като част от тях отвориха по няколко нови магазина в София.

Обратно на посоката на развитие на търсенето, през разглеждания период предлагането на модерни търговски площи бележи незначителен спад. Причината за него е смяната на предназначението на част от площите в столичен мол от търговски в офисни. С това обемът на предлаганите търговски имоти в София за полугодието стана 390,66 хил. кв. м.

Периодът се характеризира и с друг рекорд. Бул. “Витоша” постигна най-високите си нива на заетост за последните пет години – 99%. Същевременно с това движението на наематели на главната софийска търговска улица е едва 1%. Като цяло за търговските улици в София се отчита спад от 6% на 3% в движението на наемателите.

Преустройството на свободните хипермаркет площи в няколко столични мола доведе до по-високи нива на заетост и обогатяване на микса от наематели в тях. С приключването на процеса тези молове ще постигнат по-добро пазарно позициониране и ще предложат нови възможности за разширяване на мрежата от магазини на редица международни и местни търговци. Благоприятното развитие на пазара на модерни търговски площи ще продължи да предизвиква инвеститорски интерес към този сегмент, прогнозират консултантите.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.