По древна римска традиция: Марк Зукърбърг издигна статуя на съпругата си

Марк Зукърбърг отдаде почит на съпругата си, като постави нейна огромна синя скулптура в задния им двор. 

40-годишният технологичен милиардер и съосновател на Facebook сподели снимка в Instagram на 39-годишната Присила Чан, която пие кафе до огромната статуя.

„Връщаме римската традиция за правене на скулптури на жена ви“, озаглави публикацията Зукърбърг, позовавайки се на древната римска традиция за издигане на статуи на обществени места в чест на роднини и предци.

Зукърбърг каза, че е възложил проекта на скулптора Даниел Аршам.

Чан сподели публикацията в своята история в Instagram, като написа: „Не можете да ме пропуснете!“

Зукърбърг и Чан се запознаха на парти в колежа, докато бяха в Харвард през 2003 г. Те се ожениха през май 2012 г. в дома си в Пало Алто, Калифорния, и имат три дъщери заедно, всички от които носят римски имена: Максима, Август и Аурелия.

„Години наред се шегувах, че правя нейна скулптура и когато се появи възможността да работя с Аршам, най-накрая го направих!“ каза Зукърбърг, който е главен изпълнителен директор на Meta, цитиран от The Times.

Статуята е излята в синьо яйце от червеночервено яйце - подобно на това, свързано с марката за луксозни бижута Tiffany & Co, за която Аршам вече е създавал творби - с метално наметало около тялото във форма, предполагаща крила.

Снимката има стотици хиляди харесвания, като много хора аплодират романтичния жест на Зукърбърг. „Поставяне на летвата високо за всички съпрузи markiepoo“, написа един в Twitter/X.

Други се подиграваха на подаръка на милиардера. Един каза: „Буквално щях да поръчам същото за жена си. Сега трябва да измисля нещо ново."

Частта от задната градина на Зукърбърг отразява скорошната работа на Аршам в кристал и вулканична пепел, която е изложена в църквата Chiesa di Santa Caterina във Венеция. Изглежда е заимствано от Крилатата победа на Самотраки, изложена в Лувъра в Париж.

В новата си изложба Аршам използва отлети класически произведения от архива на Лувъра заедно с нови мащабни бронзови скулптури, „които съчетават миналото и бъдещето“.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица