По-кротко с Путин

Империите не казват нищо напразно, никога. А слънцето им огрява само народите, които са се научили да разбират казаното. Така е от хиляди години и на Изток, и на Запад.

Затова първенците на народите са длъжни, когато империите говорят, първо да си отварят ушите и после устата. Същото се отнася и за публицистите на народите, но при повечето от тях е трудно поради постоянното им състояние на мисловен онанизъм.

И така – Путин казва „писмеността е дошла при нас от македонската земя”- абсолютен исторически факт. И ако споменатите по-горе си бяха отворили първо ушите вместо устата, щяха да чуят, че империята казва „македонската земя” , което, екстраполирано върху административно-политическото състояние на Балканите по онова време, означава „България”.

Сиреч, казаното в имперска стилистика е признание за скъпата ни татковина като рождена люлка на славянската писменост.

Та си мисля – по-кротко с Путин, майстори.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (36)

 1. Типично в стил Блъсков. Кратко и про-руски ясно, написано на майсторския поучителен стил. По тази логика освободителите ни идват от влашко и ни спасяват от османците. Ех как звучи майсторски а? Сега г-н Блъсков и компания от девет кладенеца вода ще ни донесът за да ни покажат как се вика на черното бяло. А в политиката особенно на нашите ширини случаЕности няма. Нали така гусин про-руски редактор Блъсков…по-кротко…утре може да ни похвалят, че българската държава идва от македония и пр. и пр. хвалби.

 2. Петьо, по-кротко с майсторите.
  Прочети къде е създадена азбуката, на която онанираш.
  А на путьо не му бери гайлето – има кой да го оправи рано или по-късно.
  Други са ни проблемите… И не са завуалирано имперски 🙂

 3. Прав си Блъсков, ама нашите политици обичат да се самоонаждат.

 4. Кой исторически факт,като по това време тази земя е била българска ? И как е създадена Македония ?

 5. Юридически не е ясно за коя писменост точно има предвид. Може да каже че има предвид и друга писменост.

 6. Путин не е империя!
  Просто е възседнал дълго потискан народ!

 7. Блъсков е прав, соросоидните тролчета да лапкат и гълтат!

 8. Сега разбирам колко прав е бил Плевнелиев!!! Ясно е каква шушумига е сегашния президент. Скрил се е като мишок. Ето какъв генерал е той

 9. Рано е шопе рано ! Не тръчи без опинци на мегдано. Оно шопе кой прав кой крив ние се сме арни. Ма те тоя, Руменчо може и арен да е, може и лош. нека му видиме пръво работата.
  Дека сме работиле, повеке не са ни окале. Море ако е от наше село лошо иде шопе лошо.

 10. По-кротко, господа, тази кратка статия е най-умното и съдържателно нещо, което съм чела относно изказването на руския президент. Браво, Блъсков!

  1. Ако някой друг беше казал това, щеше ли да бъдеш кротка? Понеже е Путин, не са плюнки – дъжд вали.Какви хора сте вие, наведените пред някого? В епруветка ли сте създадени, та не ви боли за нищо от това, за което дедите ви са страдали?

  2. Даниела, в какво е прав Путин? Че и Блъсков се блъска барабар Петко с мъжете… на Матросов ми се прави… Историческият факт е, че писменоста им е БЪЛГАРСКА. Исторически факт е, че е създадена в Плиска, защото веднага след отиването си, Климент започва да обучава ученици – по 500 на година. Писменост ли да създава, ученици ли да обучава? Исторически факт е, че само нашият народ има поговорка „Покорна главица сабя не я сече!“. Ако живеехме още под турско робство, г-н Блъсков сега щеше да венциславите бай Ердо повече и от етническите турци… Сигурен съм, че езикът му, с който лижете задника на Путин е грапав, като сюнгер. А честта…. Честта трябва да се отстоява, дори с цената на живот. Както са го правили много български моми, когато са искали да ги потурчат, „моме“!

 11. Браво на Блъсков !
  Кратко и точно казано !

  1. Така е Вал. По тази логика освободителите ни идват от влашко. Географски е по-точно за поколенията.

 12. ТР,УДНО МИ Е ДА НАМЕРЯ ПО ЦАРЕДВОРСКО-ВИЗАНТИЙСКА ТРКТОВКА НА ЕДИН ГАФ , НАПРАВЕН ДА СЛУЖИ НА ВЕЛИКОРУСКИЯ СТИЛ И ДА ПОКАЗВА НИСКА ТОПКА , КОГАТО ТРЯБВА ДА ЗАСЕГНЕШ ЕДИН НАРОД !.ПУТИН ЗА СЕБЕ СИ И ВЕЛИКИТЕ СИ СТРАТЕГИЧЕСКИ ПЛАНОВЕ МОЖЕ ДА Е ПРАВ , НО БЛЪСКОВ – НЕ Е ! НО В НАШАТА ИСТОРИЯ КАКВИ ЛИ НЕ ИНДИВИДИ СМЕ ВИДЯЛИ, А И МОЖЕ БИ НЯКОИ СА СА СВИКНАЛИ ОЩЕ ОТ ЕРАТА НА ТОДОР ЖИВКОВ ,ТА ТАКИВА МАТЕРИАЛИ НЕ ИМ ПРАВЯТ ВПЕЧАТЛЕНИЕ .НО НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ……..

 13. А на много журналисти езикът им все нечии задни части ближе …. А нека аз да попитам ако светите братя Кирил и Методи бяха написали азбуката в Добруджа или Странджа , другаря Путин щеше ли да каже, че писмеността е отишла при тях от добруджанската или странджанската земя или щеше да каже България или Балканите. Питам само ?

 14. А ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ В ТАКОТИКВИНАТА ИЗДАДОХА ПОД ИГОТО НА Ш Л Ь О К А В И Ц А.
  НЕЩО МНОГО СЛАБИ БЯХА КРИТИКИТЕ.

  1. Именно, за да покажат как би изглеждало Под игото… и за да направят благотворителност. Но явно го разбираш както Дяволът чете Евангелието или както на милиционера Путлер му е изгодно да е македонска област.

 15. Свака чест, майсторе. Кратко, точно и ясно. 10 пъти по-хубаво и съдържателно, отколкото разните му там „анал(н)и“ – зат(в)ори.

  Наздраве!

 16. Такова понятие „славянска писменост“ няма. Измислено е от Москва. Нима поляците и чехите не са славяни? Ама не пишат на кирилица. Така че руснаците използуват българската азбука, колкото и да не им се нрави. Макар, че им е втълпено в главите, че азбуката им я бил написал Ленин. И това не е някаква шега…

 17. Kolko ste tspi i prosti vsicki deto se pravite na golrmi MISLITELI,,,

 18. Оня никаквец другаря Сливин си вкара мощен автогол и сега е в обяснителен режим. Забърка една каша с географията и историята и сега най-логичното обяснение за 3ти март е, че са ни освободили румънците, защото армията е дошла от техните земи. От фашистко тоже. А Иванчо най мрази американците, щото не са ни освободили нито веднаж. Анадъм?

 19. Бойко привика савецкия посланик да му набива канчетата, а пилотът се свря в кучи з.
  и гласа му не се чу. Нели е генерал от натото, а тиа освен че нямат мозък, нямат и достойнство за пет стотинки. Но важното е, че вече обедини нацията , която с безтърпение очаква какъв самолет ще си купим и дали ще ни стигнат парите за 180 лева пенсии.

 20. Да…Имали сме две империи..Това го научих,не от български учебници,а от италианска енциклопедия

 21. Ако някой беше създал нов вид музикални ноти специално за славяните, дали това щеше да промени звученето на шедьоври като „Лебедово езеро“ на Чайковски, или „Полетът на бръмбара“ на Римски-Корсаков? Време е да помислим и за посланието, което буквите носят.

 22. РУСНАЦИТЕ НИКАК НЕ ОБИЧАТ НЯКОИ ДА СА НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ .ПО ТОВА СИ ПРИЛИЧАТ С ГЕРМАНЦИТЕ , ЗАЩОТО И ТЕ НАПИРАХА ДА СА НАЙ ОТПРЕД НА ЧОВЕЧЕСТВОТО .КАКТО Е КАЗАЛ ЕДИН ШОП +“ Я , НАЙ ОБИЧАМ ДА СТОЯ ОТЗАД , ЩОТО НАЙ УБАВИТЕ РАБОТИ СА СИ ТАМ И СИ ГИ ГЛЕДАМ С МЕРАК+“

 23. Блъсков от времето на 168 часа все си е бил истински интелектуалец, но до такива интелектуални „висоти“ отдавна не се беше добирал. Славянска писменост? Браво, Блъсков, евала Петьо! Може ли да ни светнеш нас нисшите, в „състояние на мисловен онанизъм“, коя е точно славянската писменост? Щото баш славяните пишат на латиница. А руснаците са толкова славяни, колкото македонците са потомци на Сашо Великиот.

 24. Говорителката на Путин каза, че думите за македонските земи били използвани в географски, а не в политически смисъл. Сигурно е така, но в момента Путин разговаря с президента на Македония, а не с председателя на географското им дружество. Такива приказки не се приказват ей така, това е добре обмислена провокация към България, да се види дали и как ще реагират. Слава богу, реагираха бързо и както трябва.

 25. Разбрахте ли най-важното : когато империите говорят отваряйте си ушите а не човките . И без това нищо не може да промените .

  1. Коя е империята – македонската или на бензиноколонката?

 26. Продължавам да се питам дали англичаните пишат на американски?Щото когато в България е имало четмо и писмо прадядовците на Путин и Лавров може би са били неграмотници от земите на варягите!Мисля,че близачите Блъсков и Банев са на ясно с този факт!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.