По 35 евро за доведен със самолет турист

Туроператорите могат да кандидатстват за субсидия от 35 евро за докаран със самолет турист от началото на годината до края на май.

Подават документи до 7 юни

До 16.30 часа на 7 юни туроператорите могат да кандидатстват за държавна помощ в размер на 35 евро за всеки турист, който е пристигнал у нас с чартър в периода 1 януари - 31 май 2021 г. Това обявиха от Министерство на туризма.

Условие за получаване на помощта е в един въздушен рейс да са били заети поне 100 места. Максималният размер на държавната помощ е 800 хил. евро на компания. Подаването на заявленията за държавна помощ се извършва по електронен път чрез попълване на онлайн заявление за кандидатстване и подаването му чрез Системата за управление на националните инвестиции.

Заради новите изисквания на Зелената сделка хотелиери и ресторанти обявиха, че очакват стимули - както финансови, така и данъчни облекчения и други, за енергийно обновяване на притежаваните от тях сгради. От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация поискаха и да бъдат премахнати инфраструктурните вноски, които плащат собствениците на туристически обекти в националните курорти.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм