Стоянка игра, за да живее На 97 голямата актриса слезе от сцената на живота

Алкохолът е ключов фактор за оцеляването на човешкия вид

Турция се налага в Средиземно море

Турция втора по износ на сериали в света

Партиите вече доят две крави Формациите, прескочили 1% вземат по 8 лв. на глас от държавата, могат да получават и безлимитни дарения от бизнеса

Младенов награден и в Португалия

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

По-скъп ток и нов доставчик от 1 юли

БАБХ крие отровните храни по наредба

Данаил Кирилов разговаря с Полфрийман за проблемите на затворите

Работник е пострадал сериозно, а други двама са леко ранени след експлозия в цех за производство на биогаз в Ямболско

Раздор за 50 000 лв. довел до убийството край езерото Вая Оставиха в ареста заподозрения за разстрела в Бургаско

Двама души са убити при стрелба в американска военна база във Флорида

24% от българите никога не са ползвали интернет (обзор) Най-често купуваме онлайн дрехи и спортни стоки

Разбиха престъпна мрежа за наркотрафик в Европа 11 са арестувани

По 4 нови милионери всяка седмица Големите депозити на граждани удариха рекорд

Най-бързо нарастват влоговете на граждани със суми между 200 хил. и 500 хил. лв.

Най-бързо се увеличават влоговете над 200 хил. лв.

При малките има спад

Всяка седмица се появяват по четирима нови милионера. В края на септември депозитите на граждани със суми над 1 млн. лв. в тях са 969 броя, което е нов рекорд, сочат данните на БНБ. Само в рамките на едно тримесечие милионерските депозити нараснаха с 53 броя, а за година ръстът им е със 107 броя, или с 12,4%. Общата сума на средствата в милионерските депозити е нараснала с 208 млн. лв. за година, или с близо 10%.

Най-бързо нарастват влоговете на граждани със суми между 200 хил. и 500 хил. лв. За година те се увеличават с 21,6% и в края на септември са 11,1 хил. броя. На следващо място по ръст са депозитите на домакинства със суми между 500 хил. и 1 млн. лв. Те се увеличават с 19,2% до 1798 броя. Оказва се, че най-бързо нарастват спестяванията в банките на най-заможните граждани.

При влоговете на домакинства със суми между 100 хил. и 200 хил. лв. също има сериозен ръст – с 11,8%. При по-малките депозити колкото по-малки са сумите в тях, толкова по-бавен е ръстът им. Като при влоговете до 2500 лв. дори има спад. Явно хората с най-малки спестявания трябва да закриват депозитите си, за да посрещнат някои неотложни разходи. В резултат влоговете на домакинствата намаляват с 89 хил. броя на година и достигат 9,57 млрд. броя. Същевременно общата сума на спестяванията на хората в банките нараства с над 4 млрд. лв. до 53,88 млрд. лв.

При спестяванията на бизнеса ситуацията е подобна. Най-бързо нарастват влоговете със суми над 1 млн. лв. За година те се увеличават с с 344 броя, или с 10,3% и в края на септември са 3681 броя. Общата сума на средствата в тях е 13,96 млд. лв., което представляват 55% от всички спестявания на бизнеса в банките. При по-малките влогове на филми ръстът е по-малък, като при тези до 1000 лв. дори има спад.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.