ГДБОП разби група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация (ВИДЕО)

Фандъкова посочи Савина за неин заместник по време на кампанията

Ученичка се нуждае от спешна белодробна трансплантация Състоянието на Дария се влошава, събраните средства не стигат за интервенцията

Мъж почина, след като скочи от третия етаж на къщата си

Жена заболя от марсилска треска Състоянието й добро, болестта протичала леко

Откриха мъртви два бели лешояда и скален орел край Своге

Европарламентът подкрепи Кристин Лагард за шеф на ЕЦБ

Мъж намушка 64-годишна жена в гърба в Пловдивско Пострадалата е с опасност за живота

България е сред първенците в ЕС по управление на корабния трафик Нова комуникационна система в пристанищата ще облекчава бизнеса

Взрив в руска лаборатория, съхраняваща смъртоносни зарази

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пияна шофьорка блъсна паркирани коли в Пловдив

Космонавт към Брад Пит: Като астронавт си по-убедителен от Джордж Клуни

Матео Ренци създава своя партия

5 хитри начина за спиране на късното хранене Малките изкушения вечер добавят много калории на сутринта

Правим общи винени турове с Гърция

Общи винени турове със съседна Гърция ще предлага България, след като окончателно е готова новата интерактивна винена карта. Тя ще включва всички над 80 винарни у нас, които имат възможност да предлагат на туристите дегустации, настаняване и допълнителни преживявания, свързани с виното.

Регистрирането онлайн ще е безплатно. Идеята за рекламиране на туризма ни и представяне на възможностите за съчетаване на винени пътувания у нас и в южната ни съседка е подкрепена финансово от програма Еразъм. В проекта взимат участие и италианци, които обаче няма да представят възможностите си за туризъм, а ще помагат на родните и гръцките винарни по-лесно да обучат персонала си в тънкостите при предлагане на винени турове и допълнителни услуги към тях като рисуване с вино, производство от гостите на собствена серия гроздови питиета с уникален етикет, събития, свързани с виното и други.

Българските винарни, заведения и места за настаняване, които предлагат винен туризъм, ще се включат напълно безплатно в интерактивната карта winetrips.eu  и така ще получат възможност да продават на място в избите своите продукти, както и още един специализиран канал за реклама. В резултат на проекта производителите ще могат да си спестят разходи от порядъка на 30-40 % от стойността на една бутилка вино, които сега отиват за търговия и дистрибуция. Целта е по този начин да се формират около една трета от приходите им, да се създадат лоялни клиенти и емоционална връзка с тях, да се развиват винените райони у нас.

Проучване показва, че основната причина винените туристи да пътуват и разглеждат изби и търсенето на нова емоция и хубаво преживяване, обясни организаторът на проекта от българска страна Екатерина Христова. Едва 11% на сто от анкетираните твърдят, че при организацията на такъв тур най-важна им е цената, а около 5 на сто държат на промоциите.

Производители от Североизточна България ще се рекламират заедно с нова карта

Колко важно е да се рекламират българските винените брандове и че това не може да се случи единствено, разчитайки на институциите, са разбрали и винарните от североизточна България. Те ще обединят усилия за създаването на винена карта на района, с която да привлекат туристите, които да посетят избите на място и да се запознаят с типичните местни вина и кухня, обясниха двама от авторите на идеята – Николай Кръстев и Стефан Иванов. Идеята е по този начин да се рекламира родното производство и да се промотират български сортове, като уникалният „Гергана“, от който вино у нас произвежда една единствена изба от североизточния регион.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.