П. Е. Н.-центърът: Долу ДДС за книги и печат!

Ученик е поразен от волтова дъга в Казанлък Инцидентът се е случил по време на междучасие

Пoжaр избухнa в зaвoд за отпадъци край Барселона

Омбудсманът обеща помощ на медици, работещи 8 месеца без заплати Българите масово се жалват от дружества монополисти

Отчаяната съпруга Тери Хачър убийствено секси на 55

Ученици от Търговище гостуват в Румъния Ученическият обмен е между българския и румънския едноименни градове

Грета Тунберг е личност на годината на списание „Тайм“

ЕИБ предостави заем от 65 милиона евро на КЦМ за модернизация

Как да избереш подходящия за теб хладилник?

Вижте какво прогнозира астрологът Гал Сасон за Годината на металния плъх

Путин кани Тръмп на парада на 9 май US президентът обмисля предложението

Премиерът Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Джошуа започна да хвали Кобрата

Кьосев срещу Ганев. А кой е за волейбола?

Ремонт на ГКПП-Кулата срещу задръстванията, 16 тона унищожен канабис и намален миграционен натиск Това докладваха пред Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и ред на изнесено заседание в Петрич

Правният абсурд на скандала “Скрипал” Провежда се безкомпромисен антируски курс, за който са позволени всички средства

Преди 148 г. пруският (все още) канцлер и обединител на германския народ Ото фон Бисмарк, обвинен, че не спазва нормите на международното право, гневно отговаря: „Такова право няма, няма! Няма!“ И доказа, че правото принадлежи на силния. А и на този, който не го зачита.

Според авторитетни международни наблюдатели и юристи скандалът „Скрипал“ трябва да се разглежда от две страни – юридическа и политическа. На срещата в Брюксел, състояла се на 23 март, 28-те лидери на страните членки на ЕС се съгласиха, че е много вероятно Русия да е отговорна за нападението с невропаралитично вещество срещу двойния агент Скрипал и дъщеря му. Несъмнено, тази позиция само потвърждава твърденията на представители на правителството на Великобритания за възможна руска намеса в казуса „Скрипал“. Според Лондон има „предположения“, „подозрения“ и „предполагаема руска намеса“, което е достатъчно основание опитът за покушение срещу двойния агент да бъде вменено във вина на руската държава.

Очевидно, международната общност става свидетел на безпрецедентен международно-правен абсурд. Отправя се крайно сериозно обвинение срещу една страна, което е изградено изцяло върху хипотетични, т.е. предполагаеми, а не обективни и аргументирани доказателства. Такова обвинение, отправено между другото твърде прибързано, е в пълно противоречие и в нарушение на основни принципи и вековни постулати на националните законодателства и международното право „Всеки е невинен до доказване на противното“ и „Съмнението в извършване на дадено престъпление е в полза на заподозрения“ са основополагащи правни норми, приети и утвърдени още в римското право.

Парадоксално е, че и Лондон, и Брюксел поддържат едно тежко обвинение, изградено не върху сериозни и аргументирани доказателства, а на базата на голословни предположения и подозрения. Освен това липсва обективен и обстоен анализ на причините на самия акт на покушението. Кой има интерес от неговото извършване. Само Русия ли? И то в момент на нестихваща остра антируска пропаганда и политическа кампания и пред предстоящи президентски избори с безспорен фаворит. Наред с това предстои и провеждането на изключително авторитетно спортно събитие – световното първенство по футбол в Русия. Според реалностите в Руската федерация и на международната сцена руското правителство има най-малко изгода от извършването на подобна престъпна провокация. Но освен отправените обвинения срещу Русия има ли и други заподозрени субекти, които са заинтересовани от въпросния престъпно-скандален случай. Лондон по този въпрос мълчи.

Освен като юридически казус, покушението може да бъде разгледано и като политически акт. Крайно прибързаната и остра реакция на правителството на Великобритания срещу Русия, което не дочака дори експертните заключения по случая, както и получения светкавичен „жест на солидарност“ от някои европейски съюзници, свидетелства за намеренията на Лондон и на заинтересовани външни сили да използват покушението за политически цели. Фактът, че такъв относително незначителен случай активно се политизира, подчертава твърдото намерение на Лондон и тези, които стоят зад него, той да бъде използван за създаване на допълнително напрежение в руско-европейските отношения.

Припряната реакция и отправени необосновани антируски обвинения са мотивирани от още един фактор. Все по-честите изказвания на някои европейски политици от необходимостта за преоценка и подобряване на отношенията ЕС-Русия, включително и отмяна на санкциите, засягащи не само руските, но и европейските интереси. Освен това на руската страна, според тях, трябва да се гледа като необходим партньор в разрешаването на сложни въпроси, засягащи международната общност.

Среди извън Европа, обаче, разполагащи с внушителни икономически и властови ресурси, които не само с тревога следят отношенията Европа-Русия, но и упорито се противопоставят и осуетяват едно по-тясно сближаване и установяване и поддържане на активен, взаимоизгоден диалог между Москва и Брюксел. Провокираният от тези сили грузинско-руски конфликт и особено дестабилизацията и гражданската война в Украйна, нанесоха сериозен удар върху отношенията Русия –ЕС. Нещо повече, с огромни усилия и груб натиск върху европейските съюзници те успяват да поддържат на доста високо ниво напрежението и недоверието на континента. Те са и факторът, който взриви арабския регион и провокира мащабна бежанска вълна, която е без аналог в световната история. Естествено, за сметка и срещу интересите на европейските съюзници.

Но, очевидно, целта оправдава средствата. След като глобалистките среди и техните поддръжници в Европа са решили провеждането на безкомпромисен антируски курс, то за неговото реализиране и провеждане са позволени всички средства и всякакви похвати. Чест прави на българското правителство, че не се поддаде на поредната антируска провокация.

 

А циничната провокация в случая „Антонов“?

Наред с юридическия и политически аспект на случая „Скрипал“ международната общественост стана свидетел на една безпрецедентна за международното общуване проява. Такъв акт на мащабно експулсиране на дипломатически сътрудници няма в световната дипломатическа история. Дори цинично скалъпената провокация срещу Сергей Антонов, която му костваше живота, и огромните морални и икономически вреди, нанесени на българската държава, България и нейните съюзници тогава запазиха самообладание и се въздържаха от подобни абсурдни решения, на които сме свидетели днес.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (26)

  1. Като тебе, свинчо….само че ти си русофобска маймуна…направо – питекантропус.

  2. е, не всеки иска да бъде слабоумна евроатлантическа свиня…

 1. 1939 г. Хитлер предлага на 10-на осъдени на смърт да избият няколко немски журналиста, преоблечени в дрехи на полската армия. Това, което осъдените не са знаели е че после те самите ще бъдат избити от сили на СС. След това се включва пропагандната машина и се обявява война на Полша. Тереза Мей прави абсолютно същото сега. Ясно е кой седи зад нея, естествено че ЕС ще я подкрепи. Меркел и Макрон най-вероятно са участвали в разработването на провокацията. Но това, което глобалните олигарси забравят е че има закон много по-високо от човешките закони и тези които го престъпят завършват като Хитлер. Въпроса е дали нормалните хора пак ще се оставет да бъдат жертвения телец.

 2. Още една атакистка свиня, доносник на ДС и подлога на Доган ни дава акъл.

 3. На тоя примат (Грух) не му трябва демокрация, а кочина.
  Бъди щастлив !

 4. „студената“ война е към края си. предстои истинска война, а очевадно е, че страните, които подкрепиха провокацията на англо-американската шайка, ще воюват срещу Русия. същото се е случвало и преди : цяла Европа /+ турция/ срещу Русия – през кримската война, при войните на наполеон и на хитлер – но извратеняците винаги са били бити от руснаците…и не с високо-технологични оръжия, а с непобедимия си свободолюбив дух…

 5. ТУК НЕ СТАВА ДУМА ГОСПОЖА ЛЕЙДИ АНГЛИСКА МАНИПУЛАТОРКА ЗА ЖИВОТА НА СКРИПАЛЧО А МОЖЕ БИ ЗА ОБИКНОВЕННИ ХОРА КАТО МЕН И МИЛИОНИ ДРУГИ И АЗ ЛИЧНО НЕ ВИ ПОЗВОЛЯВАМ ДА СИ ИГРАЕТЕ С МОЯ ЖИВОТ И ЖИВОТА НА ВСИЧКИ ХОРА КАТО МЕН КЪДЕ ТО И ДА СА ТЕ ПО СВЕТА. МИСЛЯ ЧЕ ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ДАДЕМ ПОДКРЕПА НА ПУТИН КОЛКОТО И ДА НЕ ГО ХАРЕСВАМЕ В ОПРЕДЕЛЕНИ СЛУЧАЙ И НИЕ СМЕ ХОРА И ИМАМЕ ПРАВО НА ГЛАС И НЕ ЗАБРАВЯТЕ ВСИЧКИ ВОЕНОЛЮБИВИ ЛЕЙДИТА ИЛИ ДЖЕНТЪЛМЕНИ ЧЕ НЕ СТЕ ПОСТАВЕНИ ТАМ ДА НАПАДАТЕ И ДА ОБВИНЯВАТЕ БЕЗ ДА СТЕ ОПЪЛНОМОЩЕНИ ОТ ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ПО ВЪПРОСА. НЕ ИСАКАМЕ ОБТЕГНАТИ ОТНОШЕНИЯ С НИКОЙ АКО НЕ СТЕ СПОСОБНИ ДА ВОДИТЕ СВЕТА С МИРНИ СРЕДСТВА И БЕЗ ИЗЛИШНО НАПРАЖЕНИЕ БОЙКО ЩЕ ВИ ДАДЕ КАРТОФЕНИ НИВИ ДА ОБРАБОТВАТЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ВИ СЕ ПРОМЕНЯТ МЕРАЦИТЕ. НЕ СМЕ ЗА КАКВИТО И ДА СА АКТОВЕ НА ТЕРОРИЗЪМ ИЛИ ВОЙНИ ЗА ТОВА ТЪРСЕТЕ МИРНИ И ЧЕСТНИ РЕШЕНИЯ ИЛИ ОТИВАЙТЕ ДА КОПАЕТЕ КАРТОФКИ В БГ ХЕМ ЗДАРАВОСЛОВНО ХЕМ ЩЕ СТЕ ПО ПОЛЕЗНИ И ЗА БЪЛГАРИТЕ И ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО КАТО ЦЯЛО. СТИГА СТЕ ТЛАСКАЛИ СВЕТА САМО КЪМ КОНФЛИКТИ НЕ СМЕ В ТОЗИ СЪЮЗ ЗА ДА ТЪРСИМ ИЛИ СЪЗДАВАМЕ КОНФЛИКТИ.

  1. Много добър орговор на Правосъдие.

 6. На соросоидните джендерасти не им харесват истините в тази статия …. Основна „евроатлантическа ценност“ е да се мрази и плюе Русия …щото Бог Сорос казва така – значи това е святата истина …. друга не може да има!

 7. Същия този Ото фон Бисмарк беше казал: „Аз знам поне хиляда начина да изкарам руската мечка от бърлогата й и нито един да я върна обратно там. Не дразнете руската мечка“.

 8. Абе вие Българи ли сте?!!!!!Какво ви интересува Бисмарк, какво ви засяга руската мечка?!!!Я си гледайте държавата!!!Пък този измислен доцент е гадно комунистическо копеле!!!!!

  1. интересува ни, че оня безроден физкултурник провежда политика на чужди резиденти…
   дотолкова ни интересува.

  2. Пенчо Пенчев-За разлика от тебе проанглийска свиньо сме българи,говорим български ,а не турски и сме православни ,а не мюсюлмани,благодарение на „лошите“ руснаци,а „хубавите“ англичани сие с още „по-хубавите“ американци навремето ни блъскаха със „хубави“ бомби!Жалко само,че не са успели да улучат твоят дядо,защото такива като теб бавноразвиващи не трябва въобще да се раждат!

   1. Лошите Англ. бомбардираха София, след като Царят им обяви в края на 1942 год. безпричиа и повод.

    1. обявил е война, за да се подложи на силния на деня… също като подлогите бойко борисов и цветан цветанов.

 9. Щом англичаните казват че е така , длъжни сме и ние да вярваме че е така , още повече че се навършват 74 години от англо- американските бомбардировки над София и страната и да почетем паметта на загиналите англо-американски пилоти ,убити от жестоките българи , като положим цветя на тяхния паметник в София !

  1. не се съмнявай, че ще се намерят дузина слабоумни отрепки, фенове на ценностите на поръчковия дисидент на луканов – росен плевнелиев, да поднесат цветя…

 10. Те англичаните сами си убиха Принцесата,пък един агент няма да убият за да постигнат целите си.
  Събудете се малко.

 11. Запада се бори със зъби и нокти да се задържи на върха на вълната. Но живата разумна природа има друг план, според който Запада трябва да слезе от сцената и света да се промени. Проста еволюция, нищо повече. Ако Запада не се оттегли доброволно, ще бъде наритан като улично псе. Никакви съюзи и нищо не може да спре новото, което иде в света.

 12. Толкова е прозрачен мотивът на англосаксонците – и англичаните , и янките , че изобщо не е нужен коментар . Проблемът ще се стовари върху такива като нас и лошото е , че едва ли ще се намери пак някога Русия да ни освобождава . А горните г.ъ.з.о.лизци на английски и американски задници – да го духат .

 13. До „Грухчо“ от големото село:
  Дали господина е русофилска маймуна не знам, след
  като зад него съм сигурен че стои 90% от бедното и онеправдано
  население на тази измъчена и ограбена от теб и себеподобните ти
  страна !
  Но интересно кой стои зад прасетата „грух-грух“ като теб у нас,
  квичащи под зададени „знаци“ от вашите господари зад океана . . .

 14. Никога не съм вярвал че ще застана напълно на страната на РУСИЯ. След 22 години живот на запад имам горчив опит със “ западната демокрация“. Много се нагледах на инглескита наглост, лицемерие, безобразие и простотия. Лондон твърдеше че Ирак притежава химически оръжия започнаха несправедлива, жестока Война всички безмозъчни правителства и народи ги последваха СЛЯПО. Сега всичко живо бясно и лудо се надпреварва да служи на тази сбъркана наглосаксонска нация. Без ДОКАЗАТЕЛСТВА. От Лондон излизат провокации, излизат от ЕС и го разрушават.

 15. Дори“ Мосат“ / израелски тайни служби/ признават че не са открили и не съществува никакво Доказателство за връзката между Русия и отравянето на предателя.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.