Бойко Борисов ще открие площад в Киев на името на Димитър Пешев

В Мексико бяха намерени трупове на шест жени

Най-малко 22-ма души загинаха и 14 бяха ранени при катастрофа в Уганда

Ако зодиите бяха препинателни знаци

Eнергийни напитки или кафе? Масираната реклама дава повод за основателна тревога

На 27 май 2018 да почерпят

Велик Бейл и комични вратарски грешки – “Реал” отново е футболният крал на Европа (СНИМКИ и ВИДЕО) Кралският клуб спечели финала срещу "Ливърпул" с 3:1

Най-високият човек в историята

Съюзът на колекционерите в България: Сбогом, Маестро Светлин Русев!

Нападение срещу център на “Белите каски” в Сирия, петима спасители са убити

Швеция тества електрически път Участъкът от 2 км е първият по рода си в света

ОПЕК и Русия се договарят да увеличат добива на петрол

Израелски военен, ранен на Западния бряг, почина в болница

Вирусът Нипа – новата Ебола СЗО го постави в Топ 10 на най-опасните патогени

Шофьорът на камиона, в който бяха открити 191 кг хероин, остава в ареста

Правосъдното министерство: Чиновникът Талев нарушил 2 пъти правилата

Зам.-министърът Деница Александрова-Митрова.

Директорът на дирекция “Съвет по правосъдието” към МП Любомир Tалев, наричан “дребен експерт” от симпатизантите си, веднъж нарушил министерска заповед, а втори път не изпълнил изискването да нанесе редакционни поправки в първия вариант на проектозакона. Това зaяви на брифинг зам.- министърката на правосъдието Деница Александрова-Митрова.

Пълният текст на изявлението й:

„Добър ден, благодаря ви, че отделихте от времето си, за да чуете официалната позиция на Министерството на правосъдието. Пред вас съм в качеството си на ресорен заместник министър, пряко ръководещ дейността на дирекция „Съвет по законодателството“, във връзка с проекта за изменения и допълнения на Закона за българското гражданство и внесените с него промени в изборния кодекс.

Първо Министерство на правосъдието заявява ясно и категорично, че проектът за закона е готвен от експерти към министерството и в последствие е обсъждан с правния съвет към президента. Законопроектът бе качен за обществено обсъждане на интернет страницата на министерството от директора на дирекция „Съвет по законодателството“ в нарушение на действаща заповед от 17 март 2017 г. без да бъдат изпълнени разпореждания във връзка с редакцията на текстовe, касаещи изборните права на българските граждани, а именно текстовете, регламентиращи тези права за унисон с разпоредбите на чл. 350 и чл. 396 от действащия Изборен кодекс, във връзка с уседналостта на български граждани както в Република България, така и на територията на всички държави членки на Европейския съюз. Финалният вариант, който беше качен за обществено обсъждане не е съгласуван с министъра на правосъдието.

Аргументите за тази редакция, която е изискана, фигурират и в мотивите, качени в законопроекта. Ден след това в нарушение на вътрешните правила и отново без знанието на министъра служителят направи още едно нарушение, опитвайки се да стартира съгласувателна процедура на законопроекта в нередактирания му вариант, преди да е изтекъл и срокът за обществено обсъждане, като това е видно от водената от него кореспонденция с други дирекции на министерството. Категорични сме и потвърждаваме първоначално изнесената информация, че с действията си служителят уронва престижа на Министерство на правосъдието. Заявяваме, че същият след проведена конкурсна процедура е назначен за директор на дирекция „Съвет по законодателството“, като към настоящия момент същият е в условията на изпитателен срок по чл. 12 от Закона за държавния служител и, който към момента на неговото освобождаване не е бил изтекъл. Отново заявявам, че в нито един момент от обсъждането на законопроекта не е коментирано правото на глас на български граждани, живеещи на територията на Европейския съюз.“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Дрън-дрън та навън – казвахме едно време ! Г-жо Деница Александрова-Митрова , за да се уволни един бушон , а не имнистър или зам.,това е един от начините да се защити БОСА !

  2. Поредната гадна фалшификация на протестъра от ГЕРБ с цел – да се направи скандал! На лъжата краката са къси, както се видя от това напудрено келеме на Багряна и сие.

  3. Аз, като един тъп и упорит данъкоплатец на тая държава, разбирам правата на всички в Турция, в Европата, та дори и в Америка и Бангладеш. Та имам един скромен въпрос – колко пари ни струва удоволствието подобен полуидиот като Телев да работи на наша издръжка?! Естествено отговора го дайте някъде в ТУРСКИТЕ медии или на Ердоган, в Брюксел или Вашингтон. Да не паднете на това ниско ниво да отговаряте на българите в България.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.