Видео жестов превод в салона на НАП

Вицепрезидентът Йотова: Твърд Брекзит ще постави в невъзможност голяма част от българите във Великобритания да работят и учат

Данъчни пазаруваха от китайски МОЛ в Шумен и го запечатаха Декларирали 5 пъти по-малък оборот

Бебе издъхна от изгаряния в Габрово

Спипаха български шофьор да превозва 15 нелегални мигранти във Франция

Двама бяха заловени с автомобили „Мерцедес“ след употреба на синтетична дрога

Трима партийци и бивш шеф в Комисията за защита от дискриминацията на протеста срещу Каракачанов

Започва миене на улици в столицата

С опасност за живота остават двамата мъже, ранени при челен сблъсък в Пловдив

Задържаха крадец на „Ауди“ в столицата

Ханаха шофьор на джип „Чероки“ без табели да превозва крадени дърва за огрев

Деца от столично училище се натровиха след хранене в стола

Бизнесът внася предложение до НС за промени в отложения Закон за горивата

Антония Петрова стана майка за първи път

ЧЕЗ алармира: Фалшиви мейли от името на дружеството разпространяват вирус

Право на отговор на „Михалково“ АД

Управителят на "Михалково" АД Димитър Дългъчев

Във връзка с публикацията във вестник „Труд“ в брой 192 от 23 юли, със заглавие „Крадена вода ни продава „Михалково“ АД“, в редакцията бе получено искане за право на отговор от управителя на „Михалково“ АД г-н Димитър Дългъчев.
В него г-н Дългъчев твърди, че изнесените факти в материала не са верни, въпреки че една трета от текста е интервю с него.
В правото си на отговор г-н Дългъчев обяснява, че думите му не са предадени правилно, но редакцията разполага със запис на интервюто. В него г-н Дългъчев потвърждава безспорния факт, че на етикета на бутилките „Изворна вода Михалково“ вместо номер на разрешително за водовземане е написан номер на съгласие от ВиК-Смолян, което е тежка фалшификация. „Труд“ категорично е показал само факти в материала, а изводите правят читателите и отговорните институции, които, видно от публикацията, са се задействали по случая.
Спазвайки етичните стандарти, „Труд“ публикува основните тези от правото от отговор на г-н Дългъчев:

„Ние работим коректно, спазваме и винаги сме спазвали закона, и разполагаме с абсолютно всички необходими документи за всички продукти с марката „Михалково”. (…) Тук е мястото да поясня, че за да достигне водата до своите клиенти, работят 3 дружества -ТПК „Михалково”, „Михалково” АД и МВМ груп. (…) Разрешителните и договорите на тези дружества към институциите и по между им, за да е осигурен документално целият процес, са валидни и действащи, а изворната вода разполага с всички необходими документи, за да достига до потребителите на пазара. (…) Споделяме с Вас този факт, както и последвалите обстоятелства около заявленията за издаване на разрешително на „Михалково“ АД за използване на водоизточниците Пресенк 1, Персенк 2, Персенк 3 и Персенк 4, като вярваме, че те ще разкрият пред Вас истинската причина за започналата кампания от страна на няколко души, които имат финансови задължения към „Михалково” АД – Гето Гетов, Евгени Събев и Атанас Проданов – съдружници в „Ееа Ватер“ ООД, участващи персонално и/или чрез свои родственици – деца, като съдружници в „МВМ ГРУП“ ООД – дружество, в което съдружник с половината дял е „Михалково“ АД.

Бележка на редакцията:

Дори в правото на отговор на г-н Дългъчев има несъответствия. Проверка показа, че дружеството МВМ груп от няколко месеца не разпространява продуктите на „Михалково“ АД. От тримата посочени, само един е съдружник в МВМ груп– Евгени Събев, а другите двама нямат общо с фирмата. Вестник „Труд“ продължава своето разследване по случая с „Михалково“ АД и водата, която дружеството продава.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.