Право на отговор на „Михалково“ АД

Във връзка с публикацията във вестник „Труд“ в брой 192 от 23 юли, със заглавие „Крадена вода ни продава „Михалково“ АД" , в редакцията бе получено искане за право на отговор от управителя на „Михалково“ АД г-н Димитър Дългъчев.

В него г-н Дългъчев твърди, че изнесените факти в материала не са верни, въпреки че една трета от текста е интервю с него.

В правото си на отговор г-н Дългъчев обяснява, че думите му не са предадени правилно, но редакцията разполага със запис на интервюто. В него г-н Дългъчев потвърждава безспорния факт, че на етикета на бутилките „Изворна вода Михалково“ вместо номер на разрешително за водовземане е написан номер на съгласие от ВиК-Смолян, което е тежка фалшификация. „Труд“ категорично е показал само факти в материала, а изводите правят читателите и отговорните институции, които, видно от публикацията, са се задействали по случая.

Спазвайки етичните стандарти, „Труд“ публикува основните тези от правото от отговор на г-н Дългъчев:

„Ние работим коректно, спазваме и винаги сме спазвали закона, и разполагаме с абсолютно всички необходими документи за всички продукти с марката „Михалково”. (...) Тук е мястото да поясня, че за да достигне водата до своите клиенти, работят 3 дружества -ТПК „Михалково”, „Михалково” АД и МВМ груп. (...) Разрешителните и договорите на тези дружества към институциите и по между им, за да е осигурен документално целият процес, са валидни и действащи, а изворната вода разполага с всички необходими документи, за да достига до потребителите на пазара. (...) Споделяме с Вас този факт, както и последвалите обстоятелства около заявленията за издаване на разрешително на „Михалково“ АД за използване на водоизточниците Пресенк 1, Персенк 2, Персенк 3 и Персенк 4, като вярваме, че те ще разкрият пред Вас истинската причина за започналата кампания от страна на няколко души, които имат финансови задължения към „Михалково” АД - Гето Гетов, Евгени Събев и Атанас Проданов - съдружници в „Ееа Ватер“ ООД, участващи персонално и/или чрез свои родственици – деца, като съдружници в „МВМ ГРУП“ ООД - дружество, в което съдружник с половината дял е „Михалково“ АД.

Бележка на редакцията:

Дори в правото на отговор на г-н Дългъчев има несъответствия. Проверка показа, че дружеството МВМ груп от няколко месеца не разпространява продуктите на „Михалково“ АД. От тримата посочени, само един е съдружник в МВМ груп– Евгени Събев, а другите двама нямат общо с фирмата. Вестник „Труд“ продължава своето разследване по случая с „Михалково“ АД и водата, която дружеството продава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България