Пращаме снимка на водомера

Можем да ползваме мейл или смс, остава и вариантът със залепени бележки на вратата

Плащаме фактурите онлайн или през телефон

Абонатите на водните дружества, които нямат дистанционно отчитане ще могат да изпратят снимка на водомера си на ВиК операторите през мейл или смс. Това съобщиха от регионалното министерство. Посещенията на инкасаторите бяха спрени преди дни с цел ограничаване на пандемията от COVID -19. Освен чрез снимка на информацията, показвана от устройството, изпратена по електронна поща или чрез кратко съобщение, клиентите ще могат да се самоотчитат още на интернет страниците на дружествата или със залепени бележки на вратите на жилищата си. Повече информация потребителите ще намерят на сайтовете на водните дружества.

Тези клиенти, които не се самоотчетат ще получат служебно оформени сметки, като се вземе предвид средномесечното потребление на абонатите или данните от предходни отчети.

От регионалното министерство препоръчват плащането на сметките да е безкасово – по интернет, чрез мобилно устройство или банкомат. В случай, че клиентите все пак предпочетат да платят на каса, те трябва да спазват дистанция от един метър между посетителите, а броя на влизащите в помещенията да е ограничен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари