Пращат Анита Мейзер за 3 години в затвора (обзор)

Скандалната миска Анита Мейзер получи ефективна присъда от 3 г., които ще изтърпи в затворническо общежитие от открит тип. Това реши Варненският окръжен съд, след като 52-годишната Мейзер се призна за виновна по обвинението, че на 13 август т.г. е причинила по непредпазливост смъртта на 40-годишния си съпруг Николай Димов и се опитала да подкупи разследващ полицай с 30 000 евро. Така Мейзер отърва 1/3 от наложеното й наказание. “От 4 месеца стоя затворена и се чудя как може да ми се случи това - да съм на дело за убийството на човека, когото най-много обичам”, каза пред съда Мейзер.

Във фаталната вечер съпругът й я накарал да овърже ръцете, краката и шията му със свински опашки, от които щял да се освободи сам, а тя да го снима. Клипът му трябвал, за да влезе в схема с колумбийци и панамци, от която щял да спечели пари. Докато Анита се опитвала да включи джиесема на запис, Николай започнал да се задушава. Тя се паникьосала. Вместо да потърси Спешна помощ, хукнала да търси предмет, с който да среже свинските опашки. Накрая обаче се опитала да натъпче тялото на 110-килограмовия си мъж в сак с колелца и да се отърве от него. След това си съчинила версия, че непознати са дошли у дома и тя после го открила удушен. Версията й не издържала и като разбрала, че ще я арестуват, предложила на разследващия 30 000 евро подкуп.

Мейзер ще трябва да плати 150 000 лв. кръвнина на роднините на мъжа си, които настояваха за 300 000 лв. и за нов процес, в който тя да бъде обвинена в убийство. Според адвоката им Иван Томов при аутопсията по тялото на Николай били установени сериозни травми, които не били включени в обвинителния акт. Съдебните медици от Варна си направили отвод за изготвянето на тройна съдебно-медицинска експертиза с мотива, че може да разколебаят обвинението. Документът бил съставен от техни колеги в Плевен само по документи. След финала на делото и двете страни обявиха, че са недоволни от присъдата и ще я обжалват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право