Пребиха тенисист с топката

Директният удар с топка се смята за неспортсменска проява в тениса, но е реална възможност, особено в играта на двойки. В това се убеди французинът Никола Маю, който преживя най-неприятния ден в кариерата си във финала при мъжките дуети. Той пое три тежки удара с топката в близо 5-часовата битка, в която заедно със сънародника си Едуард Роже-Васлен си оспорваха трофея с колумбийците Хуан Себастиан Кабрал и Роберто Фара.

Още в първия сет Маю получи тежък удар в главата, който доведе до близо 5-минутно прекъсване за лекарска помощ. Докторите не установиха сътресение на мозъка и позволиха на французина да продължи, но в петия сет топката отново го свали – този път при опит да я отиграе от воле. „Попадението“ бе между гърлото и рамото и се оказа доста болезнено, но не толкова тежко. В този момент колумбийците направиха решителен пробив, а в следващото разиграване буквално нокаутираха Маю – този път топката се заби между краката му.

За късмет на потърпевшия мачът свърши скоро, макар и с поражение – 7:6 (5), 6:7 (5), 6:7 (6), 7:6 (5), 3:6, с което Кабрал и Фара спечелиха титлата. А кошмарът за французина може да се сравни със загубата му от Джон Иснър в най-дългия мач в историята на тениса – 11-часовата драма с Джон Иснър (САЩ) през 2010-а, играла се в три дена. 9 години по-късно „свещената трева“ отново донесе нещастие на Маю.

Коментари

Задължително поле