Предлагат да се премахнат засадите при ВАР

Да се премахнат ситуациите, включващи преразглеждане на ситуациите при засади във футбола, това предложение отправи реномираният бивш арбитър Марк Клатенбърг. Британецът, ръководил финал в Шампионската лига и този на Евро 2016 в рамките на месец, е на мнение, че това убива футбола.

„Вярвам, че е време да премахнем решенията за засадите от процеса на ВАР – написа Клатенбърг в своя рубрика за „Дейли Мейл“. - Вълнението и духът на играта са в опасност от прецизността на технологията ВАР, когато става дума за засадите. Така че защо да не се върнем към асистент реферите, които вдигат флага за засада и да се придържаме към техните решения?“

Причина за думите на бившия арбитър бе скандалните отсъждания в двубоя „Ливърпул“ - „Уулвърхямптън“. Тимът на Юрген Клоп спечели с 1:0, но гол на Педро Нето бе отменен заради милиметрова засада. При попадението на Садио Мане пък Върджил ван Дайк бе играл с ръка в хода на атаката, но ВАР отсъди...1:0 за „червените“.

„Отмененият гол на „Уулвърхамптън“ не мога да коментирам, тъй като не видях ситуацията“, удобно коментира Клоп след успеха.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят