Президентът Радев връчи български висши държавни отличия на японски държавници (СНИМКИ И ВИДЕО) През изминалите десетилетия отношенията между България и Япония са прераснали в споделено приятелство, заяви държавният глава

Наследници на загинали в „Миджур“ искат по 150 000 лв обезщетение

Отцепиха 200-километрова зона край Габрово заради случай на африканска чума Агенцията по горите във Велико Търново ограничи достъпа до горски територии

Селена Гомес с ново видео, изцяло заснето на айфона й

Прокуратурата в Горна Оряховица разследва търговия с гласове

Спецпрокуратурата предаде на съд Миню Стайков и 13 други лица

Премиерът Борисов: Контрабандистите на цигари видяха, че в България нямат шанс, и започнаха да изнасят фабриките си в други страни

Намериха телата на 39 души в български камион във Великобритания

Сара Джесика Паркър с шокиращи разкрития за „Сексът и градът“

Арестуваха гимназисти, потрошили полицейски джип

ЦСКА спечели голямата битка

Във Враца забраниха продажбата на алкохол по време на вота

Заловиха 18-годишния затворник, избягал от общежитие в Смолян Открит е в родното му село

Увеличения до 630 евро за 465,112 пенсионери в Гърция

Предложението на Борис Джонсън за Брекзит включва „регулаторна зона за целия ирландски остров“

Правителството на Обединеното кралство публикува своите предложения, които иска да бъдат включени в Брекзит споразумението с Европейския съюз.

Те предвиждат настоящият граничен ирландски предпазен механизъм, договорен от предишното правителство, ще бъде заменен от идеята за запазване на Северна Ирландия в Eдинния европейски пазар чрез създаване на „регулаторна зона за целия ирландски остров“, като бъдат въведени мерки, които ще избегнат необходимостта от проверки или физическа инфраструктура, предаде БНР.

В документа се казва, че предложенията ще осигурят потенциалното създаване на „общоостровна регулаторна зона“ за остров Ирландия, обхващаща всички стоки, която ще гарантира целостта на единния пазар на Европейския съюз и в същото време ще бъдат в съответствие с ирландското мирно споразумение 1998-а година, известно като Споразумението от Разпети петък.

В писмо до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, премиерът Борис Джонсън отбелязва, че настоящия ирландски предпазен механизъм е „мост към нищото“. В плана на премиера се казва, че „движението на стоки между Северна Ирландия и Република Ирландия ще бъде декларирано“, като физическите проверки ще се извършват в търговските обекти, а не на границата. Отбелязва се също така, че мерките за проверки ще бъдат обработвани по електронен път.

В предложението също така се казва, че митническите проверки няма да се прилагат за стоки между Северна Ирландия и Република Ирландия. Предложението включва и специална разпоредба за малките търговци между двете ирландии.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.