Дариткова: Подкрепихме БСП за 8 лева субсидия, защото патриотите казаха, че няма да гласуват бюджета

Служители на Апелативната прокуратура в Търново с грамоти за висок професионализъм Отличията бяха връчени тържествено пред целия колектив

Столична община създава ново направление за контрол и ред в строителството Бившият министър Кристиaн Кръстев ще е зам.-кмет по транспорта, съобщи Фандъкова

Парламентът одобри покупката на два кораба минни ловци за близо 2 млн. евро от Нидерландия

Йордан Цонев: Решението за партийната субсидия е незаконно

Бет Берс лекува депресията си с конна езда

Халил Летифов, ДПС: Решението за партийната субсидия от 8 лв. на глас е договорка между ГЕРБ и БСП

Задържаха румънец, издирван за множество измами у нас Чужденецът е арестуван след операция на габровската полиция

Туск: Брекзит е една от най-грандиозните грешки в историята на ЕС

Цвета Караянчева: Многобройните превъплъщения на Стоянка Мутафова я превърнаха в икона на българската сцена Парламентът почете с едноминутно мълчание паметта на актрисата

Президентът Радев за Стоянка Мутафова: Тя остава златна епоха в българския театър и кино

Министър Банов: Напусна ни легенда! Почивай в мир!

Трима от обвинените за наркоразпространение в Елин Пелин остават в ареста

Никола от “Царското коляно” на Великия Крум Съседите край Вардар се опитват и него да присвоят

57-годишна жена загина при катастрофа край Ребърково

Предприемачи от Търново първи у нас внедриха машини за рингови гвоздеи С оборудването от Южна Корея се произвеждат по 3000 пирона на минута

Предприемачи от Велико Търново първи у нас са внедрили модерни машини за производство на рингови гвоздеи, които се заковават с пистолети. Собствениците на ВТПГ Строймат ООД Димитър Цачев и Таня Душкова в продължение на 2 години правили проучване преди да инвестират над 400 000 долара в сгради и високотехнологично оборудване от Южна Корея.
„Капацитетът на машините е изработка на 3000 пирона на минута. Фирмата ни е единственият производител на гвоздеи, тел и телени изделия във Великотърновска област, а в страната сме общо четирима производители на такива изделия“, сподели Цачев.
Дружеството има две производствени база във Велико Търново, от които излизат около 500 тона продукция месечно. Имат 66 работници и стоката им е предимно за вътрешния пазар. В предприятието са внедрени и машини за габиони, с които се укрепват свлачища и брегови ивици в цялата страна. Сред най-мащабните обезопасени обекти са бреговете на р.Янтра, пътят през Хаинбоаз, скатове по АМ „Хемус“, по жп инфраструктурата, невралгични участъци в Родопите и др.
Собственикът сподели, че имат горчив опит с търговец от Румъния, който внезапно си продал фирмите и на търновските производители не им били признати 120 000 лева ДДС по част от износа за северната ни съседка.„Водихме дело като обжалвахме данъчния ревизионен акт и окончателно спечелихме процеса като доказахме, че сме изрядни и ВАС се произнесе в наша полза. Нямаме нито лев дългове“, разказват собствениците на ВТПГ „Строймат“ ООД.
Преди дни пък неволно се оказали потърпевши след като гръмна новината, че производители на гвоздеи от Велико Търново са обвиняеми за източване на над 4 млн.лв ДДС. Репортерска проверка установи, че на 8 души са повдигнати обвинения, а разследването е в Специализираната прокуратура, но те нямат нищо общо с ВТПГ „Строймат“ ООД.
„Когато се разчу за това разследване и излязоха публикации в медиите, клиенти ни загряха телефоните да питат дали ние сме разследваните. Имахме и отказани поръчки. Държим да се знае, че не сме замесени в никакви афери и нечисти сделки“, обясниха за странните съвпадения Цачев и Душкова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.