НАП сами не си защитили данните от хакери

Владимир Путин: Русия иска да възстанови отношенията си с ЕС

65% от хората у нас резервират онлайн ваканцията си Последни сме по показателя в ЕС

Фабрини моли ЦСКА да го пусне

Проверяват за боклуци сградите под мостове и виадукти

Една четвърт от живеещите в Германия са с мигрантски произход

Написаха правилата за усвояване на милиони от фондации МС прие правилника на Съвета за развитие на гражданското общество

Испания търсила над 1000 българи за бране на ягоди Холандия с най-много оферти за работа за гурбетчиите

Дипломатка забърка нацистки скандал Загреб я отзова

БНБ: Храните и горивата поскъпват

Германия се обяви против връщане на Русия в Г-8

Гленда Джаксън се завърна към киното

Искат постоянен арест за шефа на Специализираната прокуратура на Северна Македония

Секс бомба обезвредена в редакцията на „Труд“

Камери заснели предполагаемите извършители на побоя над служител на „Левски“

Предприемачи от Шанхай искат да инвестират във Велико Търново

Снимка-Община Велико Търново

Предприемачи от най-големия град в Китай Шанхай имат интерес към инвестиции във Велико Търново. Представителите на компанията „Инеса” Ифей Шийонг и Шенгуо Шу се срещнаха с кмета на болярския град Даниел Панов и се запознаха с профила на старопрестолния град и възможностите за развитие на бизнес. Те оцениха високо мерките, които Общината прилага за насърчаване на инвестициите, облекченията и бързината на административните процедури.
Отчетен бе завишеният инвестиционен интерес към Велико Търново, строителството на нови предприятия в сферите на дървопреработвателната и хранително-вкусовата промишленост, както и IT-сектора. Обсъдени бяха възможностите за нови производства на електроника, енергоспестяващи осветителни тела, за изработката на сувенири и за създаване на съвременни информационни системи.
Кметът Даниел Панов обясни пред предприемачите, че Велико Търново се оформя като пресечна точка на магистрала „Хемус” и международния коридор Хелзинки – Истанбул, който свързва Европа с Азия. Той информира, че вече е готово проектирането на строителството на аутобана от Русе до Велико Търново, част от интернационалното трасе. Доизграждането на АМ „Хемус” пък е сред приоритетните проекти с национално значение в сферата на инфраструктурата. Успешната концесия на летището в Горна Оряховица също бе оценено като силен и положителен фактор.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Туй са комуняги и евроатлантикът плевнелиев трябва да ги анатемоса… и да им прати евроатлантическата фифилота та до ги докара и тях до нашето положение.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.