Председателят на Великотърновски районен съд откри състезание по машинопис в Старопрестолна гимназия по икономика

Административният ръководител – председател на Великотърновски районен съд съдия Младен Димитров присъства на откриването на състезание по компютърен машинопис и текстообработка в Старопрестолна професионална гимназия по икономика. В проявата, организирана от ръководството на училището, се включиха осем ученици от IX клас, специалност „Съдебна администрация“. Те се състезаваха в две направления – бързо набиране на текст и компютърна текстообработка в MS WORD.

В приветствието си към участниците съдия Димитров подчерта острата нужда, която съдебните институции изпитват в момента, от квалифицирани и подготвени кадри. Той изрази надежда голяма част от присъстващите на състезанието днес ученици, след завършването си, да се влеят в редиците на специализираната съдебна администрация в Районен съд.

Всички участници в днешното състезание получиха специално подготвени от ръководството на съда грамоти, а най-добре представилите се в двете направления - и предметни награди за първо, второ и трето място.  

Състезание по компютърен машинопис и текстообработка се провежда за втора поредна година в Старопрестолна професионална гимназия по икономика. Миналата година в надпреварата се включиха отново осем деветокласници от същата специалност. Специалност „Съдебна администрация“ в гимназията бе създадена с подкрепата на голяма част от съдебните институции в града, включително и на Районен съд – Велико Търново. След което между училището и ръководството на съда бе подписано споразумение за сътрудничество и партньорство, което включва реализирането на различни съвместни дейности, подкрепящи обучението на учениците от специалността.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони