Председателят на Стратегическия съвет при президента: Съставяне на правителство ще е трудна, но не невъзможна задача

Снимка: Архив

„Президентът не е посредник между политическите сили. Не виждам особена роля на президента при трите евентуални стъпки на конституционната процедура за съставяне на правителство“. Това каза пред БНР политологът проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента Румен Радев. 

По думите му като нация сме спечелили необходима, макар и закъсняла, промяна. 

„Тази промяна няма да е светкавична, изисква постепенност, постигане на съгласие между силите, които искат промяна... Когато изборната практика се нормализира и се нормализира ролята на купения вот, ще се състави това мнозинство, което ще задвижи по-силно промяната“, коментира той.

Съставяне на правителство ще е трудна, но не невъзможна задача, посочи проф. Маринов и допълни:  „Следващото правителство няма да бъде с министър-председател Борисов“.  

Според политолога навлизаме в период на драматични промени и ще се наблюдават различни изненадващи нови фактори. Но въпросът е доколко новите ще се наложат, предлагайки добра политика. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

  • Sto Do Sto

    ОООоо да, мнението на професионален доносник, ченге от ДС е много меродавно. Определено човек, който "трябва:" да бъде чут

Още от Политика