Представителите и на двете ДПС-та вече са пред бюрото на ЦИК

Представители на ДПС-Доган и ДПС-Пеевски са окупирали бюрото за регистрация на партиите и коалициите в Централната избирателна комисия за предстоящите избори. Целта е да се регистрират първи за предстоящите избори през октомври.

От фейсбук страницата "ДПС Пресцентър" се вижда как представителите на Движението, които са близки до почетния председател Ахмед Доган са седнали на бюрото за регистрация, а малко след това се появяват Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Халил Летифов и други представители, близки до Делян Пеевски. 

Още през вчерашния ден представители на двете ДПС-та окупираха входовете на сградата на Народното събрание. По-рано днес Валентин Тончев заяви, че представителите на ДПС-Доган ще бъдат първи с регистрацията.

В ефира на БНТ днес сутринта пък Валерия Велева намекна, че секретарка е пуснала четирима от хората на Доган още вчера в ЦИК.

"Те са се настанили на масата. Ако те са прекарали нощта там и когато официално отворят вратите и те са там - трябва да бъдат изведени. Когато се отворят вратите трябва да видим дали има депутати на ДПС-Доган. Битката в ДПС е брутална, нарушава се закона", посочи Велева.

Може да бъде изображение с 5 души и текстово съобщение

Заканите не спират и в последните минути. Джевдет Чакъров вече е пред Централната избирателна комисия (ЦИК), а хората около почетния председател на партията д-р Ахмед Доган го посрещнаха, скандирайки "ДПС".

"Отиваме да се регистрираме. Ние сме първи. Ще се регистрираме първи", каза Джевдет Чакъров пред журналистите и подчерта, че България трябва да се управлява без зависимости.

Той открои и нуждата от съдържателна европейска политика в страната.

"Ние сме затова България да има своята дефинитивна евроатлантическа ориентация, но и ценностна система, подобаваща на страна-членка на Европейския съюз", заяви още Чакъров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика