Президентът извика Цацаров и шефове на спецслужбите

Румен Радев

„Труд“ научи, че на спешната среща са обсъдили вмешателството на Турция в кампанията за вота на 26 март

Президентът Румен Радев изненадващо извика при себе си главния прокурор Сотир Цацаров и шефовете на ДАНС Димитър Георгиев и на Държавна агенция “Разузнаване” Драгомир Димитров. Официално от “Дондуков” 2 обявиха, че става въпрос за “поредно работно съвещание, посветено на провеждането на предсрочните парламентарни избори и на сигурността на страната”.

“Труд” научи, че по време на разговорите шефовете на службите са изслушани по няколко теми. Една от тях са напрегнатите отношения между Европейския съюз и Турция, които продължават да се обтягат.

Друг разискван въпрос е опитът за намеса на официални лица от Анкара в предизборната кампания за извънредния парламентарен вот на 26 март. Обсъдени са агитационните клипове на ДОСТ, които използват за агитация възродителния процес. В кадрите участва и турският посланик Сюлейман Гьокче. Били представени данни и за други турски граждани, за които има данни, че се опитват да се месят във вътрешните ни работи.

Както “Труд” писа, експулсираният турски висш служител е Ибрахим Таранджъ, главен секретар на валията на Одрин. Вестникът вчера научи, че в региона на Шумен със сигурност Таранджъ е посетил село Хитрино и негови прояви там са сред основанията за експулсирането му. Местната управа на населеното място обаче е категорична, че не е влизал в контакт с тях.

Освен по тези теми на “Дондуков” 2 е обсъдена и заканата на ВМРО, че на 26 март ще блокират турската граница за автобусите, които превозват гласуващи от южната ни съседка.

Коментари

Задължително поле