"Президент" целува малки и големи наред

Ламата "Президент" е страхотен малък мъж, най-любвеобилен, галантен и целува малки и големи наред, похвали се пред "Труд" шефката на варненския зоопарк Иванка Стоянова. Бебето от вида алпака идва от Бургаския зоопарк, появило се по време на изборите за държавен глава и за това го кръстили "Президент". %d0%b1%d0%b5%d0%b1%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%be%d0%be

Вече е на година и три месеца и е пуснато в контактната зона за близки срещи с хлапетата. Повече от 120 бебета са се родили в зоопарка във Варна през изминалата 2017 г., разказа още Стоянова. Най-младите попълнения са две камерунски кози, родени срещу Коледа на 22 декември. В момента те също  се разхождат свободно из контактната зона, придружени от майка си. Там малките могат да бъдат хранени от посетителите три пъти в седмицата по един час. През изминалата година на бял свят са се появили още камерунски козлета, 6 муфлончета, 2 лопатарчета, 2 шотландски понита, 2 маймунки от вида зелена морска котка и 1 лисиче.

Над 155 000 души са посетили зоокъта във Варна през 2017 г., което е с 10 000 повече от предходната. От началото на тази година интересът към животните също е рекорден - само за няколко дни посещенията са почти 2500. Според Иванка Стоянова събитие е и преждевременното събуждане на мечката от зимен сън, която напуснала рано леговището си, заради топлото време. Общо 400 животни от 62 вида живеят във варненския зоопарк. Част от тях имат осиновители, които се грижат за тях, а кампанията за намиране на приятели на животните продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл