Прекратиха издирването на изчезналите рибари край Дуранкулак

Търсенето по море на към момента е прекратено. Това съобщи пред "Фокус" Георги Мотев, директор на Главна дирекция „Аварийно-спасителна дейност” в Изпълнителна агенция „Морска администрация”.

При огледите по море, осъществени през последните два дни от катери на Главна дирекция „Гранична полиция“ и Изпълнителна агенция „Морска администрация“, както и от вертолет на Военноморските сили от състава на Морската вертолетна авиобаза „Чайка”, не са открити следи от рибарите или лодката.

Георги Мотев посочи, че в своята практика е работил по друг подобен случай, но на втория ден е открит спасителен плот без търсените хора, като те са били открити на друг спасителен плот на турска територия.

По крайбрежието представители на местната власт продължават с групи доброволци да оглеждат района.

В 20.17 часа на 19 декември при дежурния в Морския спасителен координационен център във Варна бе получен сигнал за бедстваща рибарска лодка в район източно от нос Калиакра и нос Шабла. Лодката е отплавала в открито море около 13.30 часа същия ден и не се е завърнала на рибарския кей в Дуранкулак. По предварителна информация на борда се намират двама рибари на възраст 28 и 49 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България