Преработват риболовни мрежи за... волейбол

Във волейбола вече ще използват... риболовни мрежи, които ще бъдат преработени за нуждите на най-популярната игра в света. Международната федерация (FIVB) избра плажа Копакабана в Рио де Жанейро да даде старт на проекта си. Именно там през 2016-а бе олимпийският турнир по плажен волейбол. На Копакабана е и една от школите по този вид спорт, както и множество площадки, на които за първи път са използвани преработени риболовни мрежи.

„Както волейболистите, така и мрежите, заемат основно място в нашата игра – обяви звездата на домакините Жиба, олимпийски шампион и трикратен №1 в света. - И ние обичаме плажа. Затова ни беше трудно да се примирим с факта, че в океана има толкова много мрежи, които нанасят щети на природата.“

Същевременно холандецът Нимир Абдел-Азиз е най-вероятният заместник на Цветан Соколов в италианския „Кучине Лубе“ (Чивитанова). Преди ден в „Ревирве“ (Милано) е пристигнала оферта за разпределителя, който може да бъде освободен срещу компенсация от 200 000 евро. Според медиите на Ботуша българинът е получил апетитно предложение от руския „Зенит“ (Казан), който го иска за 900 000 евро на сезон за 3 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт