82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Приключиха ударни ремонти в община Горна Оряховица

Снимка: Pixabay

Нови детски площадки, ремонтирани сгради на кметства и над 4000 кв. м. изкърпени улици са част от резултатите след летните ремонти в селищата на община Горна Оряховица. Средствата за финансирането са от капиталовите разходи.

През последните месеци е направен основен ремонт на приемната на РУ на МВР в квартал „Гарата“. Ремонтирани са санитарните помещения на четирите групи в Детска ясла „Зорница”, както и складовете за хранителни продукти на Детска ясла „Еделвайс”. Обновени са и клубовете на пенсионера в селата Драганово и Първомайци, подменена е помпата на отоплителната инсталация на Дневния център за възрастни хора с увреждания. Направени са основни ремонти на залата по канадска борба, на къщата-музей „Асен Разцветников” в Драганово и на покрива на Здравния дом в селото. Ремонтирани са санитарните помещения на Общинска библиотека в НЧ „Напредък – 1869”, реконструиран е и отводнителен канал във Върбица.

„Изградени са нова детска площадка до Обръщалото, футболно игрище в квартала до бившето СУПЦ „Елена Грънчарова”, както и детска и фитнес площадки в парк „Никола Петров” в железничарския град. Ремонтирана е оградата на игрището, което се намира пред читалището в село Правда“, отчитат от общинската управа на Горна Оряховица.

Със средства от капиталовите разходи през лятото са ремонтирани сградите на кметствата в селата Горски горен Тръмбеш, Горски долен Тръмбеш, Стрелец, Паисий, Долна Оряховица, Крушето, Янтра, Драганово, Поликраище и Писарево, както и на сградата на Общината в Горна Оряховица. Строителните дейности са на стойност 91 200 лв.

Изкърпени са над 3000 кв. м. улици в Горна Оряховица, както и около 920 кв. м. във Върбица, Горски горен Тръмбеш, Горски долен Тръмбеш, Паисий и Правда, част от общинската пътна мрежа. Положена е и малко над 200 куб. м. трошена каменна настилка по улична мрежа в Крушето, Стрелец и Янтра. Тези улични ремонти са на стойност от 171 000 лв.

„Направен е основен ремонт на главната улица в Писарево, чието състояние беше изключително лошо. Ремонтираната отсечка е с дължина от близо 2,8 км., а стойността на обновяването и- 100 000 лв. Средствата за уличните ремонти са целева субсидия от държавния бюджет за капиталови разходи“, информираха от кметството в железничарския град.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.