Принц Хари изпревари кралица Елизабет II по популярност на Острова

72% от британците са на мнение, че принц Хари е най-популярният член на кралското семейство. Това показва национално проучване на компанията YouGov. В анкетата херцогът на Съсекс изпреварва по броя на предпочитанията своята баба, 92-годишната кралица Елизабет Втора и своя брат, принц Уилям. Хари е поддържан от 86 на сто от анкетираните жени и от 69 на сто от господата.

Кралицата остава най-популярният член на кралското семейство сред гласувалите мъже в анкетата - 71%. Принц Хари и принц Уилям значително изпреварват по популярност сред британците своя баща принц Чарлз, който е престолонаследник на британската корона. Синът на кралицата, който утре ще навърши 70 години, заема едва седмо място в класацията.

Херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън се оказа втората по популярност след Елизабет Втора представителка на монархията от женски пол. Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл, съпруга на принц Хари, заема в класацията шесто място. Бившата американска актриса отстъпва само с един процент на 97-годишния съпруг на кралицата, принц Филип. Осма по рейтинг е дъщерята на Елизабет Втора, принцеса Ана.

В допитването, проведено от 15 май до 31 октомври са взели участие 3,6 хиляди жители на Обединеното кралство.

Коментари

Задължително поле