Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Проверка на „Труд” потвърди за преправяни изборни книжа: Сгрешени протоколи от референдума достъпни на сайта на ЦИК

Протоколът, на който „Труд” се натъкна на сайта на ЦИК.

В „Шоуто на Слави” продължават да показват нередности
Нарушенията засечени в няколко секции на територията на Силистра


Изборни протоколи, в които се виждат неуредиците по време на гласуването за референдум, показаха в сряда вечерта в „Шоуто на Слави”.

Шоуменът даде няколко примера със сгрешена документация от допитването.

Първият от тях бе от Силистра и показва как се премахват всички гласове на избиратели.

Избирателният протокол е с номер 203 100 146, район 20 в Силистра. Броят на гласоподавателите в него е 892, а броят на гласувалите – 440. Недействителните бюлетини и празните пликове са 4 на брой, недействителни бюлетини, не по образец – 436. Изводът е, че от всички 440 гласували всички са невалидни, обясняват от шоуто.

Вторият пример показва как изчезват подписи на вече гласували хора. Примерът е отново от Силистра. Избирателният протокол е с номер 203 100 147, район 20 в Силистра. Броят на гласоподавателите е 752, брой на гласувалите по подписи – 5.

На втора страница на протокола се виждат: валидни бюлетини 426, бюлетини без пликове – 0. Изводът е, че при само петима гласували „някакви мистериозни 426 невидими фантома са пуснали 426 бюлетини в пликове”, казват от „Шоуто на Слави”.

В предаването омбудсманът Мая Манолова изрази мнение, че дори да не достигат няколкостотин гласа, за да бъдат решенията от референдума задължителни, парламентът трябва да се съобрази с вота на хората. Манолова се ангажира, ако депутатите се забавят с приемането на необходимите законодателни промени, в най-кратки срокове да им предложи готови законопроекти.

„Труд” също провери как изглеждат протоколите в силистренския район, но в съседната секция № 203 100 148.

Ето на какво се натъкнахме: във всяка една от графите, където се попълва резултатът от гласуването по отделните въпроси, числа са задрасквани и са записвани съвсем различни с очевидната цел накрая да излезе сметката според изискванията на ЦИК.

В началото на протокола без никакви корекции е записано, че са гласували 248 според подписите, от които 9 недействителни бюлетини, тоест 239 действителни. Съответно 239 трябва да са общо гласувалите (независимо дали има или не отбелязан отговор) по всеки от въпросите.

На първия въпрос според първоначалния запис са гласували общо 249 – с един повече от общо подписалите се на вота! Впоследствие от комисията са преправили числото 15 на 5 и така „нещата са си дошли на мястото”. На втория въпрос според първото броене са гласували 248, но след това са ги изкарали с 9 по-малко, преправяйки числото 11 на 2, за да се получат „заветните” 239.

На третия въпрос първоначално са ги изкарали 244, после, поправяйки 35 на 30, са ги „докарали” до 239. И още – в първия въпрос са преправяни отговорите „да”, във втория – „нееднозначните”, а в третия – отговорите „не”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Какво да се коментира?Нема такава държава и музиката да свири!

  2. Проблемът с манипулирания вот е очевиден предвид че Цецка е на балотаж. Цветан Цветанов вместо да е в затвора подправя протоколи.

    1. При вота за президент в трите секции няма поправяне чрез зачертавания на първоначалните данни в трите секции,а при референдума са поправяни първоначалните данни само в протокола цитиран от вестника,т.е. третият,за посочените от шоуто словом са вярно записани,а с цифри някои данни са неверно записани,но тези данни са плод на сбъркани изчисления,а не поправяне на първоначални данни,както в протокола цитиран от вестника.

  3. с тези приьоми са печелени изборите и за вторият мандат на гроб и местните избори за които бб се тупаше по гърдите но истината излиза на бял свят

    1. Акъл на останалите би трябвало да дават хора, ходили на училище и НАУЧИЛИ материала. Като например правилото в БЪЛГАРСКИЯ език, че преди гласна не се пише ер малък, а и кратко… Да оставим на страна главните букви и препинателните знаци… Какъв БЪЛГАРИН си, щом и езика ни цапаш? “Пенчо бре, чети! Пенчо не чете…” завършва с: “Пенчо порасна, иска да яде, няма откъде.” Казал го е Славейков преди 130 години. Та не обвинявайте държавата, че сте лузъри!

Отговорете