Сменят дограми в детски и учебни заведения в Търговище Планирани ремонти започнаха в празните сгради

Открити са признаци за неравномерно разширение на Вселената

Турският лекарски съюз: Правителството крие реалните данни за смъртността от Ковид-19

Кристин Лагард: Не трябва да се фокусираме върху „корона облигациите“

В Шумен изписват 83-годишна след Covid-19

Столични полицаи разкриха домашна оранжерия за марихуана, в ареста е 54-годишен мъж

Сърбия започва лечение на Covid-19 с кръвна плазма

Община Благоевград осигури химически тоалетни за полицаите на КПП-тата

Трима души от Великотърновска област нарушили задължителната карантина Срещу нарушителите са започнати досъдебни производства

31-годишна жена загина в катастрофа край Силистра

330 хиляди оздравели от Covid-19 по света

Танева: Няма да отстъпим пред супермаркетите от мерките в полза на българските производители

800 000 лв. във Фонд “Обединени срещу COVID-19” за засегнати от кризата

Пиян шофьор си пръскал дезинфектант, за да излъже дрегера Засякоха трима, седнали зад волана дрогирани

Откриха горнооряховка, издирвана от властите в Германия

Програмисти работят на 2 метра разстояние

Програмистите работят на два метра разстояние, вече са реорганизирали пространството си, за да спазват дистанцията. Но имат готовност да преминат на режим на дистанционна работа.

Това каза за „Труд“ Ясен Танев, председател на Българската асоциация за развитие на бизнес софтуер, след като от социалното министерство препоръчаха бизнесът да помисли за варианти служителите да работят от вкъщи. Офисите на софтуерните компании са заредени с дезинфектанти и други предпазни средства.

При аутсорсинг бранша в момента правят планове за работа в кризисни ситуации. Насърчават служители да работят от вкъщи, но не всички го правят. Служителите в големите компании получават съвети от специалисти вирусолози в конферентни връзки, съобщиха за „Труд“ от аутсорсинг асоциацията. В някои чуждестранни фирми с офиси у нас вече са забранили командировките, включително и личните пътувания в чужбина, а други шефове призовават, който е пътувал, без значение до къде, да излезе в болничен или неплатен отпуск за срок от 14 дни.

Според бизнеса, за да се организира надомна работа, шефовете на компании трябва да създадат условия за възлагане и отчитане на положения труд и да осигурят оборудване. Това е лесно приложимо при професии, които използват универсален софтуер за работа, който може да бъде наличен от всяко персонално устройство.

В администрации като НАП предоставят опцията служителите, които нямат контакт с клиенти, да работят от вкъщи. Припомняме, че те първи призоваха хората да ползват онлайн услугите им, за да се избегне струпване на много граждани по опашки. Телекомите също насърчават хората да плащат онлайн своите сметки.

Служителите в куриерските фирми имат единствено дезинфектанти, но не допускат струпване на хора в офисите им и молят хората да влизат един по един.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.