Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Прожекция на късометражни филми събира средства за лечението на болно дете Инициативата е на сдружение „Свобода на българското изкуство”

С прожекции на късометражни студентски филми сдружението „Свобода на българското изкуство” ще събира средства за лечението на 5-годишния Любомир Райков от Тетевен.

Детето е с диагноза детска церебрална парализа и епилепсия – Синдром на Уест, а за лечението, пътя и престоя му в Турция са необходими 30 000лв. За целта сдружението „Свобода на българското изкуство”  ще обиколи 22 града, а прожекциите във Велико Търново е насрочена за 11 октомври от 18 часа в Читалище „Надежда”. В сградата ще има кутия, в която желаещите могат да дарят сума за лечението на Любомир.
Филмите, които са включени в прожекциите, са- “Батмобил”, “70+”, “Слон” и “В очакване” с режисьори Деян Барарев, Петър Ангелов, Огнян Костовски и Валери Леков
Екипът на сдружението „Свобода на българското изкуство” (Future Leeway Movies) се състои от амбициозни младежи, предимно студенти по кино специалности от Югозападния университет „Неофит Рилски” и НБУ.

Основните цели на сдружението са да популяризира и утвърждава съвременното киноизкуство, театър, телевизия и литература в страната и чужбина; да открива, подпомага и обучава млади таланти в областта на културата; да създава и насърчава връзки между артисти, културни мениджъри, НПО, институции и бизнеса за поддържане на културни мрежи и др.
Сдружението е амбицирано всяка година да помага на българско семейство, чрез благотворителна кампания в големите градове на България. През 2016 година неправетелствената организация направи успешна кампания за лечението на Александра Кръстянина. С прожекции в 12 града (Разлог, Благоевград, Перник, София, Видин, Плевен, Пловдив, Стара Загора, Казанлък, Сливен, Бургас и Варна) бяха събрани нужните 450 000лв. Алекс се е подложила на успешна операция в Америка и днес момичето вече прави първите си крачки в България.

През тази година Сдружението ще прожектира филми в 21 български града – Разлог, Банко, Благоевград, Перник, София, Враца, Видин, Плевен, Тетевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Казанлък, Стара Загора, Хасково, Пловдив и в сръбския Ниш.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете